Završnica desetog ciklusa “Letnja stručna praksa 2022”: Nagrađeni studenti potpisali ugovore

Zrenjanin – Letnja stručna praksa

Podelite vest

Održana završna svečanost desetog ciklusa projekta “Letnja stručna praksa 2022”: nagrađeni studenti potpisali ugovore

Šestoro studenata zrenjaninskog Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, odnosno učesnika u tri prvoplasirana projekta u okviru “Letnje stručne prakse 2022”, potpisalo je danas u prostorijama Zrenjaninskog poslovnog kruga ugovore o nagrađivanju, čime je završen ovogodišnji ciklus tog specifičnog stručnog usavršavanja i stipendiranja.

Pobednici su tročlani tim Milica Jovanov, Vesna Mihajlov i Filip Petrović, sa projektom: “Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu”, koji je praksu radio u Uniji poslodavaca Zrenjanina. Drugoplasirani je dvočlani tim u sastavu Stefan Knežić i Nikola Radišić sa projektom: “Izrada WEB aplikacije za evidenciju praćenja istorije i proračun isplativosti opreme”, i radom u kompaniji BB Trade, dok je trećeplasirani pojedinac, Dalibor Šeljmeši, sa projektom „Rut planovi“, takođe u kompaniji BB Trade. Po prvi put je studentima data prilika da rade u timovima, tako da je pobednički tim multidsciplinaran, odnosno sa različitih studijskih programa fakulteta, što je još jedna nova dodata vrednost ovom projektu.

“Letnja stručna praksa“ jedinstven je u Srbiji projekat saradnje između visokoškolske obrazovne ustanove, privrednog udruženja i lokalne samouprave i realizuje se na teritoriji srednjeg Banata. Partneri u projektu su udruženje privrednika Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), Unija poslodavaca Zrenjanina i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, uz podršku Grada Zrenjanina. Projekat je prvi put realizovan 2010. godine i ove godine zabeležio je jubilarno, deseto izdanje, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije.

Ovogodišnji ciklus predstavili su Goran Kovačević, predstavnik ZREPOK-a, prof. dr Dragana Glušac, koordinatorka projekta ispred fakulteta, Izabela Balint, koordinatorka ispred ZREPOK-a i Unije poslodavaca i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je prisustvovao svečanosti zajedno s pomoćnikom gradonačelnika, Rajkom Kapelanom.

Grad Zrenjanin obezbedio je 600 hiljada dinara, po 30 hiljada za svakog učesnika prakse, dok je nagradni fond ZREPOK-a iznosio 150.000 za prvoplasirani tim, 60.000 za drugoplasirani i 30.000 dinara za studenta koji je osvojio treće mesto.

Zamenik Santovac je rekao da je Grad Zrenjanin prepoznao značaj ovakvog projekta, kroz koji mladi ljudi imaju priliku da se upoznaju s funkcionisanjem pojedinih privrednih kolektiva, uoče određene nedostatke i predlože načine za njihovo otklanjanje ili unapređenje poslovanja.

– Samim tim, studenti mogu da sagledaju radne uslove, ne kroz neko pojedinačno radno mesto, već u širem obimu, na nivou celog preduzeća. To im otvara mogućnosti za sopstveno usavršavanje i dalje napredovanje, pa i za rad u tim preduzećima, ali i za pokretanje sopstvenog biznisa. Grad Zrenjanin podržavao je projekat svih prethodnih godina, ove godine opredelio je sredstva u iznosu od 600.000 dinara, a namera nam je i da ih u narednom periodu povećavamo, jer nam je cilj da u projektu bude zastupljeno što više učesnika – kazao je Santovac. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

tekst: zrenajnin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022