Završni radovi na proširenju delova ulica Žabaljske i Bogdana Teodosina, sledi promena režima saobraćaja, proširenje ulice i u Elemiru

Zrenjanin - Radovi na proširenju delova ulica

Radovi na izgradnji i održavanje putne infrastrukture na teritoriji Zrenjanina nastavljeni su i ove nedelje, a najintenzivniji su na “Bagljašu”, gde su asfaltirani delovi ulica Žabaljske i Bogdana Teodosina.

Ovde su u pitanju kompleksni radovi, kojima te ulice dobijaju ne samo novu asfaltnu podlogu, već i proširenje sa tri na šest metara, čime se stiču tehnički uslovi i za promenu režima saobraćaja u njima u predstojećem periodu. 

Podsećamo, Žabaljska ulica je među najdužim na teritoriji MZ “Veljko Vlahović” i bila je dvosmerna u najvećem delu dužine od 1,6 kilometara, osim između ulica Zdravka Čelara i Bogdana Teodosina. Taj deo ulice, dužine 365 metara, sada je proširen, a tokom radova bilo je neophodno i dislociranje nekoliko stubova mreže kablovskog operatera.

Sa Žabaljskom se ukršta i Ulica Bogdana Teodosina, koja je takođe proširena i asfaltirana u delu između Žabaljske i Dr Đorđa Joanovića, a postavljeni su i novi šahtovi na mreži atmosferske kanalizacije. Po završetku svih radova i tehničkog prijema, sledi i promena režima saobraćaja u obe ulice – Žabaljska postaje dvosmerna celom dužinom, a Bogdana Teodosina u delu od Dr Đorđa Joanovića do Žabaljske.   

Putari su i u Elemiru, gde se takođe izvode radovi na proširenju Ulice dr Mladena Stojanovića, u delu između Branka Surle i Aradačkog reda, dužini od 450 metara. Ta ulica važna je zbog rasterećenja saobraćaja u susednim ulicama, jer iz centra sela, pored stadiona FK “Naftagas”, najbrže vodi ka izlazu iz Elemira prema Zrenjaninu, ali i ka jednom od dva seoska groblja i atarskom putu ka Aradcu koji bi, u nekom budućem periodu, mogao postati saobraćajnica sa čvrstom podlogom. Rastojanje između izlaza iz Elemira i ulaza u Aradac, odnosno do raskrsnice s putem Zrenjanin-Novi Sad, ovim atarskim putem iznosi svega 4,2 kilometra. 

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px