Završeni radovi na reparaciji vodotornja u Orlovatu

Orlovat – Vodotoranj

Nanošenjem zaštitnog sloja na stubu vodotornja u četvrtak su, pre predviđenog roka, završeni radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu. Nakon sušenja farbe u samom vodotornju stvoriće se uslovi da u toku naredne nedelje vodotoranj bude napunjen i vraćen u funkciju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši redovno održavanje izvorišta i pripadajuće vodovodne infrastrukture u svim naseljenim mestima, što obuhvata održavanje elektro-mašinske opreme, hlorinatora, reparaciju postojećih bunara, ispiranje vodovodne mreže, sanaciju kvarova na mreži, a po potrebi vrši se i bušenje novih bunara, kao i reparacija vodotornjeva.

Prošle godine novi bunari su izbušeni na izvorištu u pet naseljenih mesta, među kojima je i Orlovat, u kojem je 20. aprila JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo radove i na kompletnoj reparaciji postojećeg vodotornja.

Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je 30,8 metara i zapremine 200 m3.

Iako je planirano da radovi traju 15 radnih dana, nanošenjem zaštitnog sloja na stubu vodotornja za šta su angažovani profesionalni alpinisti, u četvrtak 27. aprila završeni su svi predviđeni radovi na reparaciji vodotornja čija je vrednost oko 6 miliona dinara.

U pitanju su bili specifični unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, a koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stuba vodotornja antikorozivnim premazom i pomenutim završnim zaštitnim slojem.

Tokom trajanja radova vodotoranj je bio isključen iz sistema vodosnabdevanja, ali nije došlo do većih problema u vodosnabdevanju, a oni manji su otklonjeni intervencijom ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Nakon što protekne potrebno vreme za sušenje farbe u samom vodotornju, stvoriće se uslovi da isti u toku naredne nedelje bude napunjen i vraćen u funkciju, odnosno u sistem vodosnabdevanja naseljenog mesta Orlovat.

Bušenje novog bunara i kompletna reparacija vodotornja u Orlovatu dodatno će povećati stabilnost i kvalitet vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

  1. Tri planinara ofarbala stub i to je veliki poslovni uspeh JKP Vodovod. Veliki poslovni uspeh je i grad koji je 20 godina bez vode. Poslovni uspeh je novi besplatni vodovod za kinesku fabriku guma. Poslovni uspeh su stare azbestne cevi kroz koje će se distribuirati „zdrava voda“. Poslovni uspeh su i decenijama ofrlje izvođeni radovi na mreži. U naselju D-1, iza Koča Kolarove su „popravljali“ mrežu i ostavili rupčage koje ne može da popuni ni kamion šuta. Mnogo je od jedne nezdrave firme koja naplaćuje svoje usluge kao da su u prvoklasne.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px