Zamena stolarije u školi u Elemiru, investicija od 7,2 miliona dinara

Elemir – OŠ “Svetozar Marković Toza”

Osnovnu školu “Svetozar Marković Toza” u Elemiru pohađa 360 učenika, u zgradi podignutoj 1967. godine, donedavno sa dotrajalom i nefunkcionalnom stolarijom i zastakljenim holom zgrade, koji su, tokom grejne sezone, prouzrokovali velike gubitke toplotne energije, uz nemogućnost dostizanja optimalne temperature.

Kroz dva projekta, uz finansiranje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kompanije NIS (program “Zajednici zajedno”) i Grada Zrenjanina, obezbeđena su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 7,2 miliona dinara i realizovani su radovi na zameni stolarije PVC profilima u dve faze. U prvoj fazi izvršena je zamena jednoslojnih staklenih prozora u holu zgrade i na ulaznim vratima, dok je u drugoj fazi izvršena zamena prozora na kabinetima i kancelarijama u prizemlju i na spratu.

Tim povodom, školu je posetio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da su energetska efikasnost, „Zelena agenda“ i „Zeleni Zrenjanin“ nešto što grad realizuje u prethodne dve godine i čime se možemo ponositi.

„Veliki ekološki projekat, nazvan „Zeleni Zrenjanin“, u vrednosti je oko 10 milijardi dinara, uključujući gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, fabriku vode, sanaciju gradske deponije, ali i segment koji se tiče energetske efikasnosti na teritoriji grada. Kada je u pitanju oblast obrazovanja, moramo da kažemo da smo u 15 školskih objekata uložili preko 50 miliona dinara u mere energetske sanacije. Ovde, u Elemiru, konkretno, zajedničkim sredstvima kompanije NIS, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grada Zrenjanina, uloženo je 7,2 miliona dinara“, kazao je gradonačelnik i dodao se, kroz ovu investiciju, očekuju uštede u potrošnji energenta – gasa do 20 odsto. Takođe, ugradnjom nove stolarije poboljšava se i bezbednost učenika i zaposlenih u školi, jer su pojedini stari prozori bili van funkcije i fiksirani, zbog potencijalnog rizika prilikom otvaranja. 

Direktorka OŠ “Svetozar Marković Toza” Svetlana Subotić zahvalila se na podršci Grada Zrenjanina u realizaciji ovog značajnog projekta, kao i Pokrajinskom sekretarijatu i kompaniji NIS.

„Na objektu škole zamenjeno je 150 prozora, ne računajući portale u hodniku, koji su još veći i dobijena je potpuno izolovana, „ušuškana“ zgrada koja će doprineti uštedi energije, omogućiti bezbedniji i lepši rad, jer će deci biti prijatnije i toplije, uz maksimalnu zvučnu izolaciju. Uz naše učenike, zgradu koriste i naši sportski klubovi koji postižu izuzetne rezultate, a i u samoj školi je puno uspešnih sportista. Ova investicija predstavlja dobrobit i za samu zajednicu, s obzirom da je škola i sportsko i kulturno stecište ovog mesta“, istakla je direktorka Subotić.  

Gradonačelnik je, tokom posete školi, obišao i sportsku salu i iskoristio priliku da pozdravi neke od učenika sportista. 

Nastavljaju se tako aktivnosti koje Grad Zrenjanin, u saradnji sa školama na svojoj teritoriji, realizuje u okviru sveobuhvatnog ekološkog projekta “Zeleni Zrenjanin”. Njegov važan segment čini upravo poboljšanje energetske efikasnosti objekata, u okviru kog se vrši zamena dotrajale stolarije, fasada, kotlova za grejanje i rasvete. Projekti se finansiraju iz budžeta grada, Pokrajine, Republike i kroz programe društveno-odgovornih kompanija.

Sotji u saopštenju Kabineta gradonačelnika Zrenjanina

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px