Društvo lekara Vojvodine uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima

Zrenjanin - Društvo lekara Vojvodine

Društvo lekara Vojvodine je na jučerašnjoj svečanosti, održanoj u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”, uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.

podruznica lekara zrenjanin 005
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021
podruznica lekara zrenjanin 003
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

S obzirom na to da prošle godine, upravo zbog situacije sa koronavirusom, nije bilo mogućnosti da se organizuje ova tradicionalna svečanost, juče su dobitnicima uručene nagrade i za 2019. i za 2020. godinu.

Priznanja Društva lekara Vojvodine za 2019. dobilo je devetoro članova. Sedmoro njih je dobilo zahvalnice, jedan lekar je dobio diplomu, a jedan plaketu,

Pedijatar dr Nikoleta Kovačev, članica Podružnice lekara Zrenjanin, dobila je godišnju nagradu za zaštitu narodnog zdravlja.

podruznica lekara zrenjanin 011
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021
podruznica lekara zrenjanin 016
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

“Dr Nikoleta Kovačev se kao pedijatar bavila decom sa posebnim potrebama i sa problemima u razvoju, lečila ih je i zbrinjavala. Takođe ih je i edukovala, baš kao i njihove roditelje”, navodi se u obrazloženju odluke.

Dodeljena je i spomenica nefrologu prim. dr Rosi Jelačić, koja nas je prerano napustila.

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv virusa korona za 2020. godinu dodeljene su zdravstvenim ustanovama, i to Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima. Takođe, zahvalnice su uručene Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, domovima zdravlja u Žitištu, Sečnju, Novom Bečeju i Srpskoj Crnji, Službi hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratornom centru i Odeljenju internog, radiologije i anestezije u Opštoj bolnici Zrenjanin.

Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Covid-19 dodeljene su epidemiolozima dr Radivoju Filipovu i dr Svetlani Popov, infektolozima dr Draganu Tošiću, dr Zlatku Papiću, dr Srđanu Stevanoviću i dr Milanu Vranješu , kao i internisti dr Zoltanu Lazaru.

Spomenica je dodeljena epidemiologu dr Žanki Subić, koja je, radeći u jeku epidemije, obolela i, nažalost, preminula od posledica korone.

podruznica lekara zrenjanin 025
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *