Društvo lekara Vojvodine uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima

Zrenjanin - Društvo lekara Vojvodine

Društvo lekara Vojvodine je na jučerašnjoj svečanosti, održanoj u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”, uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.

podruznica lekara zrenjanin 005
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021
podruznica lekara zrenjanin 003
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

S obzirom na to da prošle godine, upravo zbog situacije sa koronavirusom, nije bilo mogućnosti da se organizuje ova tradicionalna svečanost, juče su dobitnicima uručene nagrade i za 2019. i za 2020. godinu.

Priznanja Društva lekara Vojvodine za 2019. dobilo je devetoro članova. Sedmoro njih je dobilo zahvalnice, jedan lekar je dobio diplomu, a jedan plaketu,

Pedijatar dr Nikoleta Kovačev, članica Podružnice lekara Zrenjanin, dobila je godišnju nagradu za zaštitu narodnog zdravlja.

podruznica lekara zrenjanin 011
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021
podruznica lekara zrenjanin 016
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

“Dr Nikoleta Kovačev se kao pedijatar bavila decom sa posebnim potrebama i sa problemima u razvoju, lečila ih je i zbrinjavala. Takođe ih je i edukovala, baš kao i njihove roditelje”, navodi se u obrazloženju odluke.

Dodeljena je i spomenica nefrologu prim. dr Rosi Jelačić, koja nas je prerano napustila.

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv virusa korona za 2020. godinu dodeljene su zdravstvenim ustanovama, i to Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima. Takođe, zahvalnice su uručene Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, domovima zdravlja u Žitištu, Sečnju, Novom Bečeju i Srpskoj Crnji, Službi hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratornom centru i Odeljenju internog, radiologije i anestezije u Opštoj bolnici Zrenjanin.

Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Covid-19 dodeljene su epidemiolozima dr Radivoju Filipovu i dr Svetlani Popov, infektolozima dr Draganu Tošiću, dr Zlatku Papiću, dr Srđanu Stevanoviću i dr Milanu Vranješu , kao i internisti dr Zoltanu Lazaru.

podruznica lekara zrenjanin 025
DRUŠTVO LEKARA VOJVODINE 2021

Spomenica je dodeljena epidemiologu dr Žanki Subić, koja je, radeći u jeku epidemije, obolela i, nažalost, preminula od posledica korone.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022