Za rekonstrukciju Karađorđevog parka spremno 3,5 miliona!

Zrenjanin – Karađorđev park

Podelite vest

Za rekonstrukciju zelenila Karađorđevog parka Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 3,5 miliona dinara

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je 20. aprila u Palati Srbija ugovore na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije, a među kojima je i Grad Zrenjanin.

Ugovor je potpisao gradonačelnik Simo Salapura koji je rekao da je Zrenjaninu na osnovu različitih ugovora dodeljeno sedam miliona dinara i da je to još jedan korak ka zelenijem gradu. – Vrednost ovog projekta je 3,5 miliona dinara i tiče se rekonstrukcije zelenila Karađorđevog parka, tačnije, prve faze rekonstrukcije parka koji se prostire na gotovo pet hektara, a koji je izgrađen pedesetih godina. Time nastavljamo da ozelenjavamo naš grad – rekao je gradonačelnik Salapura.

– Od velikog je značaja što nastavljamo zajedno da radimo na ovim projektima koji doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha, a pozitivno utiču i na vodni resurs i kvalitet zemljišta. Prošle godine smo, zahvaljujući ovom konkursu, ali i dobroj saradnji sa lokalnim samoupravama, zajedno zasadili više od 150.000 sadnica širom Srbije. Sada idemo dalje, a dobra vest je što je i ove godine na konkurs pristiglo dosta kvalitetnih projekata iz različitih delova zemlje. Povećanje procenta pošumljenosti Srbije je u skladu sa Zelenom agendom i to je naš zajednički cilj i zadatak, i zato ćemo nastaviti iz godine u godinu da odvajamo sredstva za ovu namenu – rekla je Vujović.

ugovori minzzs bgd 055

Izvor: Grad Zrenjanin

Opširnije na sajtu grada…

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022