35 volontera Crvenog krsta Zrenjanin na Omladinskom kampu ,,Vršački breg 2022“

Vršac – Omladinski kamp

Podelite vest

Crveni krst Zrenjanin realizovao je, u periodu od 26. do 28. jula 2022. godine, trodnevni Omladinski kamp u Odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu.

Kamp je organizovan u okviru realizacije projekta pod nazivom ,,Edukovani volonteri = lepša i sigurnija zajednica“ koji je podržan i finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na kampu, pored 35 volontera Crvenog krsta Zrenjanin, učetvovalo je i 15 mladih volontera Crvenog krsta Novog Sada koji je kao partner, učestvovao u organizaciji, finansiranju i realizaciji omladinskog kampa ,,Vršački breg 2022“.

Tokom trodnevnog boravka realizovane su brojne radionice i interaktivna predavanja.

Otvaranje Kampa obeleženo je prezentacijom na temu „Difuzija – širenje znanja o Crvenom krstu“. Kroz prezentovane sadržaje učesnici su imali priliku da steknu osnovna znanja o Pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Osnovnim Principima Crvenog krsta, istorijatu i strukturi Crvenog krsta Srbije.

U okviru aktivnosti u oblasti upravljanja volonterima, prezentovane su teme koje su značajne za angažovanje volontera u Organizaciji: Etički kodeks za volontere i zaposlene, Timski rad, Veštine komunikacije, Prevazilaženje konfliktnih situacija, Pravila radioničarskog rada, Izveštavanje i Kontakt sa medijima. Teme su prezentovane kroz interaktivni metod rada, rad u grupama, radioničarske igrice i podsticanje diskusije.

Volonteri su imali priliku da pored usvajanja novih znanja vreme provedu u druženju i boljem upoznavanju, što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo dalje angažovanje i timski volonterski rad u organizaciji.

Predavanja i radionice su realizovali edukovani, mladi volonteri iz organizacija Crvenog krsta Zrenjanin i Novog Sada.

Slobodno vreme je bilo dragoceno za bolje upoznavanje, kolektivne igre i jačanje timskog duha. Organizovane su zajedničke šetnje u prelepoj prirodi koja okružuje odmaralište i poseta Vršačkoj kuli.

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022