U Baroknoj sali Gradske kuće održan XII Vojvođanski festival harfe [FOTO]

Zrenjanin – MŠ „Josif Marinković“

Sinoć je, sa početkom u 18 časova, održan svečani koncert XII Vojvođanskog festivala harfe u Baroknoj Sali u Gradskoj kući. Ove godine, festival je poseban po tome što se prvi put organizuje revijalno.

Prvi Vojvođanski festival harfe održan je u februaru 2010. godine, a inicijator i osnivač Festivala je profesorka Željka Sponza. Od samog početka festival se organizuje i održava u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. U prvim godinama manifestacije takmičili su se učenici iz škola sa teritorije Vojvodine – MŠ „Isidor Bajić“ iz Novog Sada, MŠ „Jovan Bandur“ iz Pančeva, MŠ „Josif Marinković“ iz Vršca, Akademije umetnosti u Novom Sadu, MŠ „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

Od 2014. godine, gosti festivala su i MŠ „Vatroslav Lisinski“ i MŠ „Petar Konjović“ iz Beograda, a kasnije su se priključili i učenici iz MŠ „Stanković“, MŠ „Mokranjac“, kao i studenti sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Festival se 2023. godine prvi put organizuje revijalno, što znači da će ovom prilikom pred publiku izaći ne samo učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola i studenti, nego i profesori zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković“: Anđela Stanković (harfa), Vesna Nemčev (violina), Biljana Simić (violončelo) i Jelena Grbić (harfa), direktorka škole.

Ovogodišnji svečani koncert u Gradskoj kući povodom XII Vojvođanskog festivala harfe otvara specijalna gošća, Gabrijela Ubavić Baumgarten (sopran), koja će nastupiti kao vokalni solista sa Trijom „Fil rouge“.

„Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina ove godine priprema 12. vojvođanski festival harfe. Ove godine pravimo prvi put revijalnog karaktera, obično je takmičarskog karaktera. Odigravao se u našoj svečanoj Sali u školi, gde su učenici osnovne i srednje muzičke škole kao i studenti sa takmičenja. Ove godine ima puno takmičenja za harfu, tako da smo odlučili da ovo bude revijalnog karaktera i to da održimo ovaj svečani koncert u Baroknoj Sali, koja je zaista prelepa i pristaje uz harfu. Ovom prilikom se zahvaljujemo gradonačelniku i gradu Zrenjaninu što su nam omogućili da u Baroknoj sali imamo koncert harfe.“

„Ove godine nam dolaze iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Vršca, Kovačice, harfisti mlađeg uzrasta i oni stariji, ali prvi put dolaze učenici iz muzičke škole iz Kragujevca. To je škola „dr Miloje Milojević“, koja takođe ove godine proslavlja jubile, 75 godina škole, kao i naša škola, i veoma smo zadovoljni što nam po prvi put i oni učestvuju.“

Festival harfe i ove godine ima specijalnu gošću, a to je Gabrijela Ubavić Baumgarten, ona je operska pevačica koja će otvoriti ovaj festival sa kompozicijom Ave Maria, u pratnji tria „Fil rouge“, tu će svirati naše profesorke, odnosno moja malenkost, Biljana Simić, profesorka violončela i profesorka violine Vesna Nemčev. “, rekla je pre samog početka festivala direktorka škole i profesorka harfe, Jelena Grbić Božić.

Na ovogodišnjem Festivalu harfe nastupali su još i: Anđela Stanković, Olga Sianta, Marina Knežević, Miona Šljivić, Angelina Repaja, Petra Vračar, Teodora Tomić, Maša Stevanović, Sofija Lazarević, Natalija Puškarić, Silva Vračar, Mima Stevanović, Aleksandra Radovanović, Mina Jakovljević, Marija Đurašević, Irina Pejoska, Korana Čiča-Potkonjak i Marija Zoroja.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

 1. Da li u ovom tekstu piše KAD je održan festival? Ova informacija u vidu datuma treba da stoji u naslovu! Kad već prenosite informacije, prenesite ono što je najbitnije. Ako je neko otvaranje, na primer izložbe u pitanju, nije bitno samo kad je otvaranje, nego koliko traje i kad je zatvaranje, itd. pišete o prvom OCR-u u Zrenjaninu, spominjete i na facebooku, izvolte napisati šta je to, nemamo mi vremena svaku informaciju iz vaśeg teksta da guglamo. kada pišete, napišite zglavno. kao neko ko ima sajt obratite pažnju na to šta i kako izveštavate, nije danas novinar svako ko napiše tekst i stavi ga na internet. hvala.

  • Poštovani, ispod naslova piše datum objave a prva rečenica glasi „Sinoć je..“.
   Šta treba da stoji u naslovu to je već stvar uređivačke politike i urednika.
   Što se tiče otvaranja i najava, trudimo se da damo sve imformacije, ako ih i nema, oprostite, mlad smo portal i trudimo se da budemo precizni i tačni i da dostavimo sve informacije, bićemo bolji.
   Što se tiče OCR treninga, intervjuisali smo organizatora i prvo pitanje je bilo „Šta je to OCR“, čovek je objasnio kako on najbolje zna (a sigurno zna bolje od svih nas) i mi smo u celosti preneli njegov intervju.
   Ponovo vas mollimo da nas razumete, da pišemo kako znamo i umemo a trudimo se a jedini smo portal koji posećuje događaje (ostali samo prepišu najave) što je morate priznati za pohvalu.
   Danas je novinar svako ko ima člansku kartu Udruženja novinara Srbije.
   Hvala što nas pratite i što nam ukazujete na propuste, trudićemo se da ispravimo sve nedostatke.
   Srdačan pozdrav.
   Urednik portala volimzrenjanin.com

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px