Vojvođanski Brass festival i profesor Branislav Gagić juče proslavili punoletstvo ove jedinstvene manifestacije!

Zrenjanin - Vojvođanski Brass festival

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanin, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép Kelet Európai Fúvósszövetség WASBE-Tagszervezet – WASBE-World Association for Symphonic Bands and Ensembles juče je u velikoj Sali Kulturnog centra održao „XVIII Vojvođanski brass festival“ na kojem su učestvovali učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih Vojvođanskih muzičkih škola.

Inače ovaj festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire.

Pre početka ovogodišnjeg “Bras festivala” Zrenjaninac, profesor i jedan od organizatora Branislav Gagić je za informativni portal volimzrenjanin.com rekao:

“Ovde smo na 18. Vojvođanskom „Bras festivalu“ koji organizuje Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, zapravo Aktiv limenih duvača Vojvodine, to su svi pedagozi iz Vojvodine i Gradski duvački orkestar uz podršku Kulturnog centra i Asocijacije duvačkih orkestara za srednju i istočnu Evropu.“

„Želim da podsetim da smo imali sasatanak aktiva a to je zapravo bila reizborna skupština gde sam ja ponovo izabran za predsednika dok je za potpredsdnika izbaran Laslo Đeneš iz Apatina te smo na taj način dobili novo/staro rukovodstvo.“

„Kao što znate ovo je osamnaesti festival pa samo eto do danas i punoletni i mogu da kažem da mi je drago da ćemo imati preko 30 tačaka ovoga puta iz malo manjeg broja gradova jer smo imali osipanje među kolegama, neke kolege su otišle u penziju a novi se još nisu snašli ali svakako očekujemo da već sledeće godine ponovo imamo veći broj prijavljenih.“, zaključio je za naš portal profesor Branislav Gagić, organizator i predsednik upravnog odbora i direktor WASBE-a za Srbiju.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px