Vlada usvojila predlog da obeležavanje „Majske skupštine” bude deo državnog programa

Zrenjanin – Majska skupština

Vlada Republike Srbije usvojila je, na inicijativu Odbora Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, predlog da se obeležavanje „Majske skupštine – 15. maj 1848. godine” uvrsti u državni program obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je na sednici Odbora, održanoj 10. maja, kojoj je predsedavao ministar Nikola Selaković, utvrđen predlog da ovaj značajan događaj iz srpske istorije bude uvršten u zvaničan državni program.

img 204984

Tom prilikom, Selaković je ukazao na to da, iako Vlada AP Vojvodine već par godina unazad obeležava godišnjicu „Majske skupštine” 15. maja, taj događaj je od velikog značaja za celu Srbiju, jer je jedan od najznačajnijih događaja u istoriji srpskog naroda.

Ministar je istakao da je to trenutak u istoriji koji je srpskom narodu doneo prve zvanične predstavnike i proglašenje Srpske Vojvodine u tadašnjoj Austrougarskoj monarhiji, da je Josif Rajačić proglašen za srpskog patrijarha, a Stevan Šupljikac za vojvodu.

Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije donosi program obeležavanja značajnih istorijskih događaja i događaja vezanih za znamenite ličnosti iz oslobodilačkih ratova, podstičući druge institucije, organizacije i udruženja, kao i građane, na negovanje kulture sećanja i razvijanje patriotizma.

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px