Deca i nastavnici za DESETKU! Vežba evakuacije u slučaju požara u školi „Žarko Zrenjanin“ [FOTO]

Zrenjanin – Vežba evakuacije

Podelite vest

Na poziv direktora osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Miroslava Brnjoša, ekipa portala volimzrenjanin.com prisustvovala je vežbi evakuacije u slučaju požara.

Ovom vežbom se završila obuka koju su, kroz 7 časova, prošli učenici šestog razreda ove škole, uz pomoć volontera Crvenog krsta i pripadnika vatrogasno spasilačkog bataljona, a koja će ubuduće biti obavezni deo Godišnjeg plana rada ustanove.

os zarko zrenjanin vezba 002
Osnovci i volonteri Cvrenog krsta Zrenjanin

Pošto živimo u ovim ludim vremenima koja stvarno donose svakakve izazove, mi smo ove godine na pedagoškom kolegijumu, pre svega iz želje i volje da pomognemo deci, odlučili da pre svega učenicima šestog razreda, pošto su nam oni najinteresantnija kategorija, krenemo sa jednom obukom koja je ranije i bila i nije bila. Svi učenici su pre svega prošli obuku zahvaljujući volonterima Crvenog krsta, klasično pružanje prve pomoći u svim mogućim situacijama a kasnije zahvaljujući drugarima iz vatrogasno spasilačke jednice Zrenjanina koji su nam pokazali kako reagovati u vanrednim situacijama, rekao je za portal volimzrenjanin.com direktor škole Miroslav Brnjoš.

Zahvaljujući njima svi učenici šestih razreda koji su bili zainteresovani su imali i praktični deo gde su mogli da uzmu u ruke vatrogasni aparat i da ugase neku malu vatru. Ovo danas je finale a pokazalo se da su deca šestih razreda prilično dobro obučena da reaguju u vanrednim situacijama, tačnije kako da pruže pomoć. Situacija je takva da deca treba da uče ovakve stvari i ovakve obuke ćemo uvrstiti u redovan nastavni plan i program rada škole i u narednom periodu će svi šestaci to prolaziti.

U današnjoj vežbi pored Vatrogasno spasilačke jedinice Zrenjanin i Crvenog krsta Zrenjanin učestvuju i učenici pre svega viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola, njihove razredne starešine kao i naša lica za bezbednost koja su nam pomogla da napravimo plan evakuacije, zaključio je direktor Miroslav Brnjoš.

Kao i u gotovo svim akcijama ovakvog tipa koje se dešavaju na teritoriji grada Zrenjanina, i u ovoj je Crveni krst uzeo svoje učešće i tom prilikom je za naš portal Željko Bugarski, stručni saradnik u Crvenom krstu rekao sledeće:

Crveni krst je u sklopu programa smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i ostalih opasnosti u lokalnoj zajednici realizovao u saradnji sa osnovnom školom „Žarko Zrenjanin“ i vatrogasno spasilačkom jedinicom Zrenjanin evakuaciju osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. Držali smo ranije predavanja a sada imamo pokaznu vežbu prve pomoći i na kraju će učenici imati priliku da na punktovima probaju određene aktivnosti vezane za prvu pomoć.

os zarko zrenjanin vezba 040
Željko Bugarski, stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanina

Sve fotografije pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px