Deca i nastavnici za DESETKU! Vežba evakuacije u slučaju požara u školi „Žarko Zrenjanin“ [FOTO]

Zrenjanin – Vežba evakuacije

Podelite vest

Na poziv direktora osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Miroslava Brnjoša, ekipa portala volimzrenjanin.com prisustvovala je vežbi evakuacije u slučaju požara.

Ovom vežbom se završila obuka koju su, kroz 7 časova, prošli učenici šestog razreda ove škole, uz pomoć volontera Crvenog krsta i pripadnika vatrogasno spasilačkog bataljona, a koja će ubuduće biti obavezni deo Godišnjeg plana rada ustanove.

os zarko zrenjanin vezba 002
Osnovci i volonteri Cvrenog krsta Zrenjanin

Pošto živimo u ovim ludim vremenima koja stvarno donose svakakve izazove, mi smo ove godine na pedagoškom kolegijumu, pre svega iz želje i volje da pomognemo deci, odlučili da pre svega učenicima šestog razreda, pošto su nam oni najinteresantnija kategorija, krenemo sa jednom obukom koja je ranije i bila i nije bila. Svi učenici su pre svega prošli obuku zahvaljujući volonterima Crvenog krsta, klasično pružanje prve pomoći u svim mogućim situacijama a kasnije zahvaljujući drugarima iz vatrogasno spasilačke jednice Zrenjanina koji su nam pokazali kako reagovati u vanrednim situacijama, rekao je za portal volimzrenjanin.com direktor škole Miroslav Brnjoš.

Zahvaljujući njima svi učenici šestih razreda koji su bili zainteresovani su imali i praktični deo gde su mogli da uzmu u ruke vatrogasni aparat i da ugase neku malu vatru. Ovo danas je finale a pokazalo se da su deca šestih razreda prilično dobro obučena da reaguju u vanrednim situacijama, tačnije kako da pruže pomoć. Situacija je takva da deca treba da uče ovakve stvari i ovakve obuke ćemo uvrstiti u redovan nastavni plan i program rada škole i u narednom periodu će svi šestaci to prolaziti.

U današnjoj vežbi pored Vatrogasno spasilačke jedinice Zrenjanin i Crvenog krsta Zrenjanin učestvuju i učenici pre svega viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola, njihove razredne starešine kao i naša lica za bezbednost koja su nam pomogla da napravimo plan evakuacije, zaključio je direktor Miroslav Brnjoš.

Kao i u gotovo svim akcijama ovakvog tipa koje se dešavaju na teritoriji grada Zrenjanina, i u ovoj je Crveni krst uzeo svoje učešće i tom prilikom je za naš portal Željko Bugarski, stručni saradnik u Crvenom krstu rekao sledeće:

Crveni krst je u sklopu programa smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i ostalih opasnosti u lokalnoj zajednici realizovao u saradnji sa osnovnom školom „Žarko Zrenjanin“ i vatrogasno spasilačkom jedinicom Zrenjanin evakuaciju osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. Držali smo ranije predavanja a sada imamo pokaznu vežbu prve pomoći i na kraju će učenici imati priliku da na punktovima probaju određene aktivnosti vezane za prvu pomoć.

os zarko zrenjanin vezba 040
Željko Bugarski, stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanina

Sve fotografije pogledajte na našoj fb stranici OVDE

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022