Novi kapiten, pivot Vesko Barjaktarović, predvodiće RK Proleter iz Zrenjanina

Rukometaši zrenjaninskog Proletera uspeli su da zadrže superligaški status, pa će se i ove takmičarske sezone, koja počinje narednog vikenda, boriti u ARKUS ligi. Novi kapiten, pivot Vesko Barjaktarović, predvodiće ekipu koja je u velikoj meri izmenjena u odnosu na prošlu godinu, i koja će pokušati da se izbori za plej of. Od prve postave iz prošle sezone ostalo je svega nekoliko igrača. Došlo je puno novih a, pored ostalih, vratio se i levi bek Momir Rnić mlađi.

vesko barjaktarovic 015
Vesko Barjaktarović
vesko barjaktarovic 012
Vesko Barjaktarović

Ako se po jutru dan poznaje, Zrenjaninci se mogu nadati dobroj sezoni, jer do sada nisu izgubili nijednu kontrolnu utakmicu.

vesko barjaktarovic 021
Vesko Barjaktarović

Barjaktarović je, inače, kapitensku traku nasledio od golmana Marka Gaćinovića koji je, zajedno sa bratom Aleksom, napustio zrenjaninski klub. Za momka, koji je 1998. godište i rodom iz Krajišnika, može se reći da je „dete Proletera“, s obzirom na to da je, ako se izuzmu dve polusezone, sve vreme proveo u crveno-belom dresu.

– Biće teško, jer ove godine četiri kluba ispadaju iz lige. Borićemo se, daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno za plej of ili plej aut. 

vesko barjaktarovic 025
Vesko Barjaktarović

Svi bismo voleli da ovde igramo plej of, a koliko je to moguće, pokazaće rezultati u narednom periodu. Imamo poprilično mladu ekipu i možemo da napravimo dobru priču, ako se sve lepo skocka – ističe Barjakatrović.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *