Veče novinske fotografije iz arhive lista Zrenjanin „istorija života u slikama”

Zrenjanin – List Zrenjanin

Podelite vest

Veče posvećeno novinskoj fotografiji pod nazivom „Istorija života u slikama” biće održano u četvrtak, 28. jula 2022, u 20 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Povod je zatvaranje izložbe „Zrenjanin o Zrenjaninu” koja predstavlja preko 60 dokumentarnih fotografija čiji su autori Branislav Milin i Ljuba Milosavljević, nekadašnji foto₋reporteri i urednici fotografije lista Zrenjanin. Fotografije prikazuju istoriju grada u drugoj polovini XX veka, sfere života na kojima su radnici u fabrikama, ljudi na ulicama, tokovi konstrukcije odnosno dekonstrukcije pojedinih objekata, mostova, pa i čitavih istorijskih epoha.

Na predavanju će biti reči o novinskoj fotografiji, u kontekstu lista Zrenjanin, kao i o značaju i ulozi fotografije kao vizuelnog medija u okviru lokalnog i nacionanog nasleđa. Na predavanju će govoriti Dalibor Bubnjević, generalni direktor, glavni i odgovorni urednik lista Zrenjanin, Jovan Njegović Drndak, foto-reportrer i urednik fotografije lista Zrenjanin, Dušan Marinković, viši kustos, akademski fotograf Narodnog muzeja Zrenjanin i Ivana Arađan, viši kustos, istoričar umetnosti.

Da podsetimo:

Izložba novinskih fotografija pod nazivom „Zrenjanin o Zrenjaninu”, organizovana je povodom 70 godina od osnivanja lista Zrenjanin i otvorena je početkom jula 2022. godine u Malom salonu zrenjaninskog muzeja. Izložene fotografije pripadaju arhivi nedeljnika Zrenjanin i privatnoj kolekciji Branislava Milina, a snimljene su u periodu od šezdesetih pa sve do devedesetih godina prošlog veka. Ovaj svojevrsni vremeplov vredno je svedočanstvo o razvoju Zrenjanina i onome što se u gradu dešavalo tokom poslednjih 40 godina XX veka.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022