Uspešno održana 48. Pesnička štafeta

Zrenjanin – Pesnička štafeta

Podelite vest

U organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, u periodu od 9. do 26. maja, održana je 48. manifestacija za decu „Pesnička štafeta“.

Podršku organizaciji pružila je kompanija Gomex.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, kao i iz opština Kikinda i Titel. Ovogodišnju „Štafetu“ vodio je književnik Uglješa Šajtinac, koji je i sam kao dete učestvovao u Pesničkoj štafeti.

Zrenjaninska biblioteka je tim povodom objavila knjigu kratkih dramskih tekstova autora Uglješe Šajtinca pod nazivom "Sve same drame".

Od oko 1500 pesama koje su napisane povodom ovogodišnje manifestacije, u uži izbor je ušlo njih 165, dok je na završnoj svečanosti nagrađeno 12 najuspešnijih mladih autora.

Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola održano je na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u četvrtak, 26. maja, od 11 časova. Kompanija GOMEX već nekoliko godina aktivno podržava „Pesničku štafetu“ i prigodnim poklon paketima iz svog asortimana nagrađuje najbolje mlade pesnike, što je i ovoga puta bio slučaj.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022