8. Plivački maraton - Tarzan kup na Peskari - „Trofej Džonija Vajsmilera“

TARZAN KUP

Osmi tradicionalni plivački maraton na otvorenim vodama, koji nosi ime „Trofej Džonija Vajsmilera“, odnosno popularnog holivudskog Tarzana, koji je poreklom iz ravnog Banata, održan je u subotu na jezeru Peskara u Zrenjaninu.

Kompanija Gomex se rado odazvala pozivu da podrži ovu zanimljivu sportsku manifestaciju.

Maraton je okupio preko 90 najhrabrijih plivača i plivačica u svim kategorijama na omiljenom zrenjaninskom kupalištu.

trofej dzoni vajs miler zrenjanin 1
„Trofej Džonija Vajsmilera“ Zrenjanin 2021

Organizator je Klub daljinskog i maratonskog plivanja „Peskara“, koji se nalazi u okviru saveza za daljinsko, maratansko i masters plivanje Srbije. Osim za KUP Srbije, takmičenje na Peskari bodovano je i za Svetsku ligu pošto je Savez za daljinsko, maratonsko i master plivanje Srbije postao član organizacije Global swim series, koja okuplja 34 zemlje i organizuje 126 maratona godišnje na kojima pliva više od 100 hiljada takmičara iz celog sveta.

trofej dzoni vajs miler zrenjanin 3
„Trofej Džonija Vajsmilera“ Zrenjanin 2021
trofej dzoni vajs miler zrenjanin 2
„Trofej Džonija Vajsmilera“ Zrenjanin 2021

Centralni segment takmičenja čini sertifikovana staza od tri kilometra, dok su u trci od dve stotine metara za decu i u trci zadovoljstva od 400m mogli da se oprobaju početnici i ostali plivači dobre volje. Uslovi su bili odlični, vreme je išlo na ruku organizatorima. Najbolji plivači i plivačice su nagrađeni peharima, dok su ostali takmičari dobili diplome.

trofej dzoni vajs miler zrenjanin 8
„Trofej Džonija Vajsmilera“ Zrenjanin 2021
trofej dzoni vajs miler zrenjanin 6
„Trofej Džonija Vajsmilera“ Zrenjanin 2021

Na poziv organizatora, volonteri iz zrenjaninskog Crvenog krsta su dežurali kao sanitetsko obezbeđenje događaja. Cilj trke je popularizacija plivačkog sporta, rezultat je u drugom planu, ali zato je zadovoljstvo kada se ispliva do cilja neopisivo.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *