Bravo za decu iz Botoša – Uspela akcija „Ulepšajmo školu“ u OŠ “1.oktobar“

Botoš – Akcija Ulepšajmo školu

Podelite vest

Na inicijativu Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima OŠ “1.oktobar“, Botoš, tokom oktobra meseca rađeno je na unapređivanju uslova rada škole, a u skladu sa dečijim potrebama. Na svom sastanku, učenici su mapirali nedostatke u prostorijama škole, i „uzeli stvar u svoje ruke“.

Uz pomoć roditelja, napunili su pijačne tezge đakonijama iz domaće radinosti, plodovima iz svojih bašta i sopstvenim rukotvorinama. Tako je tradicionalni Dečiji vašar postao samo jedna etapa u ostvarivanju projekta „Ulepšajmo školu“. Na ovaj način, učenici su prikupili značajnu sumu novca.

Demokratskim odlučivanjem na zajedničikom sastanku Učeničkog parlamenta i vršnjačkog tima, odlučeno je da se novac urgentno usmeri na popravku poda u dve učionice, uz obavezu da se u narednom periodu prikupe sredstva i za adaptaciju dečijeg toaleta. Deca su odabrala, kupila i učestvovala u postavljanju poda.

Veliku zahvalnost dugujemo domaru Savi i roditeljima, koji su odvojili svoje vreme, od početka ovih aktivnosti, do finalizacije. Posebno smo ponosni što su deca bila aktivna kroz sve aktivnosti, što su za uočen problem pronašli način i sredstva da ga prevaziđu, pritom koristeći se znanjima stečenim u školi. Usput, jačali su svoje kompetencije za preduzetništvo, koje je sve više na ceni u današnje vreme.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022