Bravo za decu iz Botoša – Uspela akcija „Ulepšajmo školu“ u OŠ “1.oktobar“

Botoš – Akcija Ulepšajmo školu

Podelite vest

Na inicijativu Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima OŠ “1.oktobar“, Botoš, tokom oktobra meseca rađeno je na unapređivanju uslova rada škole, a u skladu sa dečijim potrebama. Na svom sastanku, učenici su mapirali nedostatke u prostorijama škole, i „uzeli stvar u svoje ruke“.

Uz pomoć roditelja, napunili su pijačne tezge đakonijama iz domaće radinosti, plodovima iz svojih bašta i sopstvenim rukotvorinama. Tako je tradicionalni Dečiji vašar postao samo jedna etapa u ostvarivanju projekta „Ulepšajmo školu“. Na ovaj način, učenici su prikupili značajnu sumu novca.

Demokratskim odlučivanjem na zajedničikom sastanku Učeničkog parlamenta i vršnjačkog tima, odlučeno je da se novac urgentno usmeri na popravku poda u dve učionice, uz obavezu da se u narednom periodu prikupe sredstva i za adaptaciju dečijeg toaleta. Deca su odabrala, kupila i učestvovala u postavljanju poda.

Veliku zahvalnost dugujemo domaru Savi i roditeljima, koji su odvojili svoje vreme, od početka ovih aktivnosti, do finalizacije. Posebno smo ponosni što su deca bila aktivna kroz sve aktivnosti, što su za uočen problem pronašli način i sredstva da ga prevaziđu, pritom koristeći se znanjima stečenim u školi. Usput, jačali su svoje kompetencije za preduzetništvo, koje je sve više na ceni u današnje vreme.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px