U Gradskoj bašti uručene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa za najlepša dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina

Zrenjanin – Konkurs za najlepša dvorišta i terase

Grad Zrenjanin i JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin raspisali su  “Konkurs za izbor najlepšeg dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina”, a danas su u Gradskoj bašti uručene nagrade najuspešnijima.

Direktor preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković zahvalio se svima koji su učestvovali na ovom konkursu koji je za cilj imao da podstakne ekološku svest, jer, kako je naveo, ako svako sredi svoje dvorište i prostor ispred svoje kuće i zgrade, i država će nam biti lepša.

– Zahvaljujem svima u ime „Čistoće i zelenila“ i u ime Grada i želim da uživate u svojim dvorištima i terasama i nadam se da ćete ovim nagradama upotpuniti prostor koji smo ocenjivali, uz nadu da se vidimo i sledeće godine – rekao je on.

Konkurs je trajao do 1. juna. Komisija za izbor je razmotrila je ukupno 29 pristiglih prijava, posetila dvorišta i terase, koja su bila u najužem izboru i odlučila o pobednicima, koji će biti nagrađeni.

U kategoriji Najlepše dvorište prva nagrada – sadni materijal u vrednosti od 25.000 dinara u Rasadniku JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin,  pripala je Deliji Prošić, druga nagrada – sadni materijal u vrednosti od 15.000 dinara u Rasadniku dodeljena je Zlatomiru Kozlovačkom, dok je trećenagrađena Jasmina Madžarov kojoj je dodeljen vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju “Uradi sam”.

Za najlepšu terasu proglašena je terasa Anice Batinić iz Lazareva, koja je nažalost bila sprečena da danas primi nagradu – sobne biljke u vrednosti od 25.000 dinara u cvećari “Jasmin”.

Druga nagrada – sobne biljke u vrednosti od 15.000 dinara u cvećari “Jasmin” uručena je Jeleni Gavrić iz Zrenjanina, a treća nagrada – vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za radnju “Uradi sam” Čabi Bakošu iz Mužlje.

Delija Prošić  kazala je da je do najlepšeg dvorišta dovela velika ljubav prema prirodi, kao i malo truda u odnosu na radost koju dvorište pruža.

– Vas tada svako jutro bude cvrkut ptica, leptiri, razni mirisi. U prirodu sam se zaljubila davnih dana, jer se bavim turizmom, i gledajući sve lepote sveta želela sam da i u svom dvorištu napravim deo godišnjeg odmora svakog dana – rekla je ona. 

U uređenju dvorišta najveću pomoć, kazala je, ima od svog unuka Bogdana Prošića i zbog toga će ovu nagradu dodeliti njemu, odnosno vrtiću „Crvenkapa“, kako bi ulepšali dvorište vrtića.  

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022