Uručena auto sedišta za prvih 50 beba rođenih ove godine u Zrenjaninu

Zrenjanin – Sedišta za bebe

Podelite vest

Uručena auto sedišta za prvih 50 beba rođenih ove godine u Zrenjaninu, a obezbeđeno je 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu

Devetu godinu zaredom Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja grada organizuju akciju podele auto-sedišta za bebe.

Roditeljima prvih 50 beba rođenih na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, danas su u Gradskoj kući uručena auto sedišta.

Sedišta su uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salpura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević kao i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić.

Obraćajući se roditeljima beba gradonačelnik je ukazao da je lepo videti takvu sliku u Gradskoj kući.

– Želeli smo da ovu podelu organizujemo što pre, kako bismo rasteretili i vaše kućne budžete i da bebe možete bezbedno voziti u vašim automobilima. Želim da vam se zahvalim što ste se odlučili na hrabar korak, da zasnujete porodicu, na izazovan ali i najlepši korak života kada je u pitanju porodica, a to su deca, naši naslednici. Na nama je da obezbedimo da uslovi za život, odrastanje i školovanje budu još bolji – rekao je gradonačelnik.

Podsetio je i da Grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja tu akciju organizuje od 2014. godine.

sedista za bebe mart 2022 049

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata.

– Ove godine podelićemo 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu, danas smo podelili 50 sedišta, a to je veoma bitno kako za bezbednost u saobraćaju, posebno naših najmlađih sugrađana, tako i kao podrška porodicama u okviru našeg programa pronatalitetne politike – rekao je novinarima gradonačelnik Salapura.

Ukazao je i da pored te mere – dodele sedišta, pronatalitetne mere obuhvataju niz drugih mera poput obezbeđivanja školskog pribora i torbi, a da će ove godine prvi put biti obezbeđeni besplatni udzbenici za sve učenike prvih razreda osnovnih škola. Salapura je naveo i da grad pomaže i u stipendiranju učenika i studenata, regresiranje troškova u saobraćaju i druge vidove koji su svakako značajna pomoć porodicama.

Tekst i foto: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022