Počeli radovi na uređenju trotoara ispred zgrade “Lesnina” u Zrenjaninu

Zrenjanin – Počela rekonstrukcija „Lesnine“

Podelite vest

Kako su i najavili iz JKP “Čistoća i zelenilo” danas je počela realizacija projekta u delu ulice Koče Kolarova, odnosno rekonstrukcija trotoara i drvoreda ispred najduže stambene zgrade u Zrenjaninu, poznate kao “Lesnina”.

lesnina zrenjanin radovi 001
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"
lesnina zrenjanin radovi 002
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"

Radovi obuhvataju uklanjanje bolesnih i nebezbednih stabala, sadnju novog drvoreda srebrnolisnog javora i kompletnu rekonstrukciju trotoara behaton pločama, u dužini od 200 metara.

To komunalno preduzeće izradilo je i prigodne panoe, na kojima je navedeno i vizuelno prikazano šta će se sve i kada raditi. U sredu, 9. marta, je počelo uklanjanje postojećih stabala, čiji je biloški kapacitet narušen i koja predstavljaju opasnost po ljude i imovinu.

lesnina zrenjanin radovi 003
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"
lesnina zrenjanin radovi 004
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji dotrajalog i oštećenog trotoara, čiji je očekivani period završetka u aprilu mesecu. U toku jeseni predviđena je sadnja novog drvoreda srebrnolisnog javora, koji brzo raste, lako se obnavlja, traži puno sunca, a lako podnosi niske temperature.

Zgrada u Koče Kolarova, s kućnim brojevima od 54-68, poznatija kao “Lesnina”, predstavlja kuriozitet u gradu, jer se radi o najdužoj stambenoj zgradi u Zrenjaninu.

Izgrađena je 1966. godine, dužine je 170, a širine 14,5 metara. Po izgradnji, u prizemlju i na četiri sprata imala je 173 stana, a danas su celom njenom dužinom poslovni i trgovinski prostori. Samim tim, trotoar ispred nje predstavlja izuzetno frekventno mesto i jednu od glavnih pešačkih komunikacija u okviru naselja “Dositej Obradović”, na teritoriji istoimene mesne zajednice.  

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022