Počeli radovi na uređenju trotoara ispred zgrade “Lesnina” u Zrenjaninu

Zrenjanin – Počela rekonstrukcija „Lesnine“

Podelite vest

Kako su i najavili iz JKP “Čistoća i zelenilo” danas je počela realizacija projekta u delu ulice Koče Kolarova, odnosno rekonstrukcija trotoara i drvoreda ispred najduže stambene zgrade u Zrenjaninu, poznate kao “Lesnina”.

lesnina zrenjanin radovi 001
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"
lesnina zrenjanin radovi 002
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"

Radovi obuhvataju uklanjanje bolesnih i nebezbednih stabala, sadnju novog drvoreda srebrnolisnog javora i kompletnu rekonstrukciju trotoara behaton pločama, u dužini od 200 metara.

To komunalno preduzeće izradilo je i prigodne panoe, na kojima je navedeno i vizuelno prikazano šta će se sve i kada raditi. U sredu, 9. marta, je počelo uklanjanje postojećih stabala, čiji je biloški kapacitet narušen i koja predstavljaju opasnost po ljude i imovinu.

lesnina zrenjanin radovi 003
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"
lesnina zrenjanin radovi 004
Početak rekonstrukcije ispred "Lesnine"

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji dotrajalog i oštećenog trotoara, čiji je očekivani period završetka u aprilu mesecu. U toku jeseni predviđena je sadnja novog drvoreda srebrnolisnog javora, koji brzo raste, lako se obnavlja, traži puno sunca, a lako podnosi niske temperature.

Zgrada u Koče Kolarova, s kućnim brojevima od 54-68, poznatija kao “Lesnina”, predstavlja kuriozitet u gradu, jer se radi o najdužoj stambenoj zgradi u Zrenjaninu.

Izgrađena je 1966. godine, dužine je 170, a širine 14,5 metara. Po izgradnji, u prizemlju i na četiri sprata imala je 173 stana, a danas su celom njenom dužinom poslovni i trgovinski prostori. Samim tim, trotoar ispred nje predstavlja izuzetno frekventno mesto i jednu od glavnih pešačkih komunikacija u okviru naselja “Dositej Obradović”, na teritoriji istoimene mesne zajednice.  

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px