Muzička škola “Josif Marinković” poziva na upis u srednju muzičku školu za 2022/23. godinu

Zrenjanin - Muzička škola “Josif Marinković”

U srednjoj muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu postoje tri odseka u četvorogodišnjem trajanju: muzička teorija, muzička produkcija i obrada zvuka, i odsek za klasičnu muziku.

Obrazovni profil muzički saradnik zanimljiv je učenicima koji žele da nastave muzičko obrazovanje, da steknu teoretsko i praktično znanje iz različitih muzičkih disciplina.

Nakon završene srednje škole učenik će biti u stanju da, između ostalog, samostalno osmisli instrumentalnu pratnju, napravi aranžman za hor i instrumentalne ansamble, komponuje, diriguje ansamblom, samostalno izvodi kompozicije na klaviru itd.

Obrazovni profil dizajner zvuka zanimljiv je učenicima koji su zainteresovani za muziku i kompjutersku tehniku, akustiku i fiziku, kao i za učestvovanje u procesima stvaranja muzike uz pomoć savremene tehnike. Nakon završene srednje škole učenik će biti u stanju da, između ostalog, programira i unosi note u muzički softver, samostalno komponuje muzičke oblike na računaru, snima, edituje i procesuje zvuk na računaru, rukuje sintisajzerom i semplerom itd.

Osim prethodna dva, učenici mogu pohađati i obrazovni profil muzički izvođač klasične muzike.

Muzička „Josif Marinković“ organizuje i veliki broj koncerata, nastupe sa horom i orkestrom, putovanja, stručne ekskurzije, takmičenja, sekcije popularne, tradicionalne i džez muzike, novinarsku sekciju, kao i raznovrsne radionice.

Šta nakon završene srednje škole?

Svi obrazovni profili temeljno pripremaju učenike za nastavak školovanja na svim odsecima muzičke akademije (muzička pedagogija, muzikologija, etnomuzikologija, kompozicija, dirigovanje, dizajn zvuka, muzička produkcija, instrument), kao i na fakultetima na kojima se studiraju srpski jezik, strani jezici, društvene i humanističke nauke, fizička kultura, menadžment. Nije retko da učenici zrenjaninske muzičke škole upisuju učiteljske fakultete, ali i tehničke fakultete.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022