Saopštenje Vodovoda: Unapređen rad crpne stanice „Centar“

Zrenjanin – Vodovod

Podelite vest

Zamenom automatskih rešetki za odvajanje i odstranjivanje čvrstog otpada iz otpadnih voda, dodatno je unapređen rad crpne stanice „Centar“, kao jedne od najvećih i najznačajnijih u kanalizacionom sistemu, a na taj način i celokupni sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada.

Crpna stanica „Centar“, koja se nalazi u blizini raskrsnice Cara Dušana i magistrale, jedna je od najvećih i najznačajnijih crpnih stanica u okviru kanalizacionog sistema grada jer prikuplja otpadne vode sa severa grada, ali i one koje dolaze iz Elemira, i usmerava ih dalje ka Aleksandrovačkom kanalu.

Takođe, ova crpna stanica je jedna od najsavremenijih, u potpunosti je automatizovana i opremljena SKADA sistemom za praćenje i upravljanje na daljinu.

Radovima na zameni automatskih rešetki za odvajanje čvrstog komunalnog otpada, za koje je Grad Zrenjanin obezbedio oko 25 miliona dinara, dodatno je poboljšan njen rad, ali i celokupni sistem prikupljanja i odvođenja fekalnih otpadnih voda na teritoriji grada.

Na žalost, komunalni otpad (najlonske kese, higijenski ulošci, vlažne maramice, zaštitne maske, građevinski materijal, odeća, životinjski ostaci…) koji nemarom pojedinaca završi u fekalnu kanalizacionu mrežu u više od 90 procenata je uzročnik kvarova i zagušenja na istoj. Komunalni otpad oštećuje i zagušuje kanalizacione pumpe, a samim tim izaziva kvarove i zagušenja na mreži i povremena izlivanja otpadnih voda, zbog čega materijalnu štetu ima preduzeće, ali i građani ukoliko im ista ošteti imovinu.

crpna stanica centar vodovod zrenjanin vik zr 1

Novopostavljene rešetke odvajaju pomenuti komunalni otpad i na taj način u velikoj meri štite kanalizacione pumpe od zagušenja i kvara, sprečavaju pomenute kvarove i zagušenja na mreži i mogućnost izlivanja otpadnih voda.

U sastavu rešetki nalazi se i radi i presa koja odstranjeni otpad cedi i šalje u kontejner za njegovo lagerovanje, čime se dodatno neutrališe širenje neprijatnih mirisa iz kanalizacionog sistema.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i ovom prilikom apeluje na građane da komunalni otpad odlažu na za to predviđena mesta, a ne u fekalnu i atmosfersku kanalizacionu mrežu, kako bi sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda nesmetano funkcionisao, a što je nesumljivo u interesu svih, i građana i preduzeća.

Služba informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px