Grad Zrenjanin odabran za implementaciju pilot Programa za unapređenje usluga mentalnog zdravlja za mlade

Zrenjanin – Mentalno zdravlje mladih

Grad Zrenjanin odabran za implementaciju pilot Programa za unapređenje usluga mentalnog zdravlja za mlade koji sprovodi UNICEF u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja

Povodom početka implementacije Programa za unapređenje usluga mentalnog zdravlja za mlade i koji trenutno testiraju Minimalni paket usluga danas je u Baroknoj Sali Gradske kuće održan sastanak predstavnika UNICEF Srbija i Ministarstva zdravlja sa predstavnicima prosvete, zdravstva, socijalne zaštite, Crvenog krsta i Kancelarije za mlade iz našeg grada, a događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika za resor mladih Rajko Kapelan.

Prisutne je najpre pozdravio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji se zahvalio svima koji su uzeli učešće u ovom, kako je naglasio,  veoma važnom Programu za unapređenje usluga mentalnog zdravlja za mlade.

– Znamo da ste i pored velikog obima i složenosti posla koji obavljate uložili dodatni napor kako bi ste unapredili svoje kompetencije i kako bi se našli na usluzi mladima kojim je potrebna podrška. Zrenjanin je prepoznat kao grad koji ima kapaciteta i mogućnosti da bude jedan od pionira u ovoj oblasti. Grad Zrenjanin svakako podržava ovaj Program vezan za mentalno zdravlje mladih, ali
Grad ne može sam. Najvažniji resurs u gradu Zrenjaninu postoji, a to su stručnjaci koji se nalaze upravo u ovoj sali, a da bi usluga za mlade bila uspostavljena i održiva potrebno je više uključiti i resorna ministarstva kako bi se obezbedili nedostajući resursi poput stručnog kadra i prostora. U nadi da ćemo zajednički – UNICEF, mi u jedinicama lokalne samouprave, pokrajinski sekretarijati i resorna ministarstva unaprediti usluge za adolescente i mlade želim vam uspešan rad – poručio je zamenik Santovac. 

Zamenica direktorke UNICEF – a Srbija Josi Burkhart zahvalila je Gradu Zrenjaninu i zameniku gradonačelnika na dobrodošlici i podršci  i izrazila zadovoljstvo što se ovaj skup održava u predivnoj zgradi Gradske kuće.

Navela je i da je Zrenjanin prepoznat kao grad koji ima kapaciteta i mogućnosti da bude jedan od pionira u ovoj oblasti. 

– Danas smo ovde iz razloga što se pilot projekat realizuje u vašoj lokalnoj samoupravi. Reč je o projektu koji uvodi veliki broj inovacija eksperimentalnog karaktera, a koji se zapravo bavi pitanjima mentalnog zdravlja mladih i adolescenata – kazala je Josi Burkhart.

Tekst i opširije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022