Uloženo MILIJARDU dinara u putnu mrežu, gradonačelnik obišao radove u Botošu!

Zrenjanin – Milijarda u nove u nove puteve!

Podelite vest

Gradonačelnik: ulaganja u putnu mrežu dostigla milijardu dinara, radovi i u Botošu, Kleku i MZ “Zeleno polje”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je radove na asfaltiranju Ulice Gavrilov Makse u Botošu, jedne od mnogih na teritoriji grada u kojima su ovih dana aktivne ekipe putara, i istakao da su ulaganja u putnu mrežu ove godine dostigla iznos od milijardu dinara.

– Podsetiću da smo sezonu radova otvorili u Čenti, da su nov asfalt dobile i ulice u Perlezu, Knićaninu, Melencima, Kleku, sada i u Botošu, radi se na putu za Aradac, u Pašićevoj i ulici Petra Kovalića u Zrenjaninu, završeno je asfaltiranje u Grobljanskoj, Stevice Jovanovića, nastavljaju se radovi na obilaznici, vrši se rekonstrukcija trotoara duž bulevara na Bagljašu i u mesnoj zajednici “Dositej Obradović”.

Sve to doprinosi bezbednijem odvijanju saobraćaja, lakšoj komunikaciji i kvalitetnijem životu sugrađana koji žive u svim tim ulicama i onih koji se tim saobraćajnicama kreću – rekao je gradonačelnik.

Ulica Gavrilov Makse, jedna od najdužih u Botošu, asfaltirana je u dužini od 1,2 kilometra i prethodno je bila kaldrmisana, a značajna je jer se u njoj nalaze i pogoni Mlina “Filipović”, a u blizini i “Agro kuća”, mesno groblje i fudbalski stadion. Vrednost ove investicije iznosi 15 miliona dinara, a radove je izvelo preduzeće “Put Invest” iz Novog Sada.

U Kleku se izvode radovi na asfaltiranju Ulice 2. oktobra, u dužini od 400 metara i u vrednosti investicije od 4 miliona dinara, dok će Ulica Petra Kovalića, na teritoriji MZ “Zeleno polje” u Zrenjaninu, dobiti 1.000 metara asfalta, uz ulaganje od 13 miliona dinara.

Gradonačelnik je dodao da se radovi na rehabilitaciji puteva i ulica na teritoriji grada realizuju iz budžetskih sredstava grada i eksternih izvora finansiranja.

– Grad Zrenjanin predvideo je sredstva u iznosu od 200 miliona dinara za ovu namenu, rekonstrukcija državnog puta kroz grad finansira se sredstvima Evropske investicione banke i JP “Putevi Srbije” u iznosu od 614 miliona dinara, sto dva miliona vrednost je rehabilitacije puta za Aradac, dok se pedeset miliona dinara ulaže u izgradnju kružne raskrsnice u Prvomajskoj ulici i spajanje segmenata trase obilaznice u okviru treće faze. To su samo veći iznosi ulaganja u putnu infrastrukturu, ukupno je u pitanju suma od skoro milijardu dinara – istakao je Simo Salapura i najavio i neke nove radove.

U pitanju je rehabilitacija 300 metara putnog pravca na ulazu u naseljeno mesto Taraš, što je investicija vredna 4 miliona dinara, a nakon toga slede i radovi na asfaltiranju Birčaninove ulice u Lukićevu.

Izvor: Grad Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022