Uloženo MILIJARDU dinara u putnu mrežu, gradonačelnik obišao radove u Botošu!

Zrenjanin – Milijarda u nove u nove puteve!

Podelite vest

Gradonačelnik: ulaganja u putnu mrežu dostigla milijardu dinara, radovi i u Botošu, Kleku i MZ “Zeleno polje”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je radove na asfaltiranju Ulice Gavrilov Makse u Botošu, jedne od mnogih na teritoriji grada u kojima su ovih dana aktivne ekipe putara, i istakao da su ulaganja u putnu mrežu ove godine dostigla iznos od milijardu dinara.

– Podsetiću da smo sezonu radova otvorili u Čenti, da su nov asfalt dobile i ulice u Perlezu, Knićaninu, Melencima, Kleku, sada i u Botošu, radi se na putu za Aradac, u Pašićevoj i ulici Petra Kovalića u Zrenjaninu, završeno je asfaltiranje u Grobljanskoj, Stevice Jovanovića, nastavljaju se radovi na obilaznici, vrši se rekonstrukcija trotoara duž bulevara na Bagljašu i u mesnoj zajednici “Dositej Obradović”.

Sve to doprinosi bezbednijem odvijanju saobraćaja, lakšoj komunikaciji i kvalitetnijem životu sugrađana koji žive u svim tim ulicama i onih koji se tim saobraćajnicama kreću – rekao je gradonačelnik.

Ulica Gavrilov Makse, jedna od najdužih u Botošu, asfaltirana je u dužini od 1,2 kilometra i prethodno je bila kaldrmisana, a značajna je jer se u njoj nalaze i pogoni Mlina “Filipović”, a u blizini i “Agro kuća”, mesno groblje i fudbalski stadion. Vrednost ove investicije iznosi 15 miliona dinara, a radove je izvelo preduzeće “Put Invest” iz Novog Sada.

U Kleku se izvode radovi na asfaltiranju Ulice 2. oktobra, u dužini od 400 metara i u vrednosti investicije od 4 miliona dinara, dok će Ulica Petra Kovalića, na teritoriji MZ “Zeleno polje” u Zrenjaninu, dobiti 1.000 metara asfalta, uz ulaganje od 13 miliona dinara.

Gradonačelnik je dodao da se radovi na rehabilitaciji puteva i ulica na teritoriji grada realizuju iz budžetskih sredstava grada i eksternih izvora finansiranja.

– Grad Zrenjanin predvideo je sredstva u iznosu od 200 miliona dinara za ovu namenu, rekonstrukcija državnog puta kroz grad finansira se sredstvima Evropske investicione banke i JP “Putevi Srbije” u iznosu od 614 miliona dinara, sto dva miliona vrednost je rehabilitacije puta za Aradac, dok se pedeset miliona dinara ulaže u izgradnju kružne raskrsnice u Prvomajskoj ulici i spajanje segmenata trase obilaznice u okviru treće faze. To su samo veći iznosi ulaganja u putnu infrastrukturu, ukupno je u pitanju suma od skoro milijardu dinara – istakao je Simo Salapura i najavio i neke nove radove.

U pitanju je rehabilitacija 300 metara putnog pravca na ulazu u naseljeno mesto Taraš, što je investicija vredna 4 miliona dinara, a nakon toga slede i radovi na asfaltiranju Birčaninove ulice u Lukićevu.

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px