Naša sugrađanka Julijana Vincan u polufinalu za izbor za odlazak na “Pesmu Evrovizije”

Zrenjanin – Julijana Vincan

Podelite vest

Julijana Vincan sa pesmom “Istina i laži” u polufinalu za izbor za odlazak na “Evroviziju”

Među kandidatima za izbor pesme za odlazak na Evroviziju, se našla i devojka sa naših prostora, iz Boke, Julijana Vincan.

Julijana Vincan je rodom iz opštine Sečanj, odnosno iz Boke. Završila je nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje u Zrenjaninu, kao i društveno – jezički smer u “Zrenjaninskoj gimnaziji”. Nakon srednje škole, završila je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka, a masterirala kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

Julijana Vincan se profesionalno bavi pevanjem, i nastupala je sa više muzičara, kako studijski, tako i kroz brojne koncerte. Aktivno nastupa od svoje 14. Godine, a uz “Abba Real Tribute Band” je proputovala celu Evropu.

Trenutno joj je primaran projekat “Playade”, koji je počeo sa radom pre oko dve godine kao ženski duo (harfa i vokal). Sada ima i pojačanje u vidu bass gitare i perkusijama/bubnjevima. Poslednjih godina više se fokusirala na pop muziku, a njene obrade poznatih pesama privlače pažnju javnosti.

Osim muzike, uža specijalnost su joj mediji – kako saradnja sa istim kroz odnose sa javnošću (PR menažment), tako i rad u istim (sa akcentom na ekonomiju, biznis, nauku i tehnologije). Takođe se bavi i organizacijom događaja, koncerata i produkcijom.

julijana vincan 3
Julijana Vincan_ Foto - Tijana Jankovic Jevric Miss Stills Photography

Pesma koja je u trci za Evroviziju 2022

Radio-televizija Srbije (RTS) odabrala je 36 koje će učestvovati u nacionalnom izboru. Među njima našla se i „Istina i laži“ koju će na drugoj polufinalnoj večeri, 4. marta, druga po redu izvesti Julijana Vincan. Numera predstavlja njen prvi solo singl. Ovde se dešava spoj naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova.

julijana vincan 2
Marina Arsenijević Katarina Popović Radivojević Julijana Vincan Milica Božović Foto - Tijana Jankovic Jevric_Miss Stills Photography

„Radi se o modernoj i unikatnoj rock pesmi, u kojoj glavnu priču vodi harfa zajedno sa mojim vokalom, ali gitara tu ima svoju važnu ulogu. Čuju se čak i etno elementi, ali je prisutan i elektro vajb, a atmosfera počinje ‘mirnije’ da bi se do kraja desio krešendo u svakom smislu, tako da kraj ima svoj vrhunac“, istakla je Julijana.

U pesmi je izražena jaka emocija, tekst je pisan rodno neutralno. Tekst dozvoljava svima da se povežu sa istim, jer nije rezervisan samo za romantične odnose.

„Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat i verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao, ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota“, naglasila je Julijana.

Sa njom će na sceni nastupati i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije). Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson. Aranžman su radili Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz (John Matthews), a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

Da podsetimo, finale festivala „Pesma za Evroviziju 22“ održaće se 5. marta, kada će Srbija birati novog predstavnika i pesmu za Torino.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

2 Comments

  1. Poštovani,

    propustili ste da naznačite u koje vreme počinje polufinale i finale. Kvalilet ovakvog teksta značajno opada, jer naveli primarnu informaciju.

    Hvala!

  2. Poštovana Goga, tu informaciju nije imala (ili nam bar nije dostavila) ni Julijana, koja nam je dostavila, po njoj sve potrebne informacije za ovaj tekst.
    Izvinjavamo se u Julijanino i naše ime na nepotpunoj infomaciji.

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px