Uručeni ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima

Zrenjanin - Umetnički i stari zanati

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je juče ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, a to su:

Gizela Nemet pr voskarska radionica i trgovina, Biolife plus Zrenjanin,
Marika Srdić pr Radnja za krojačke usluge Maćika Zrenjanin,
Kristina Vukov pr proizvodnja heklanih i kukičanih materijala  – Vukov Heklane igračke Zrenjanin,
Janja Pađen pr radnja za izradu predmeta od stakla – Staklene Iskre Zrenjanin
Sr za izradu užadi Vreteno – Pejović Elvira  pr Zrenjanin,
Dejan Fratucanov, preduzetnik, proizvodnja ostale odeće Df Atelier Zrenjanin
Vesna Prljić pr proizvodnja Kozmetičkih sapuna My Way Natural Zrenjanin

Ugovori su uručeni u prisustvu Slavice Pavković –  rukovodilac Sektora za privredna društva i privredne registre Ministarstva privrede, za koju je zamenik upriličio prijem u svom kabinetu.

Slavica Pavković zahvalila se Gradu Zrenjaninu na raspisivanju konkursa i odobravanju bespovratnih sredstava upravo imaocima sertifikata starih umetničkih zanata i poslova domaće radinosti.

– Nadam se da će ovo biti dobar put i dobar početak za neku dalju saradnju, za neka dalja druženja. Unapred se radujem za sve nove podnete zahteve kada ću ponovo doći kako bih videla da li je sve uredu i u svakom slučaju uživam ponovo u načinu izrade svih tih proizvoda –  kazala je ona.

Santovac je rekao da za ovaj konkurs iz gradskog budžeta izdvojeno dva miliona dinara, a da je cilj bio da ljude koji samostalno rade i na očuvanju starih zanata, pokazuju svoju kreativnost i sposobnost, ali ne samo da izrade gotov proizvod već i da nabave materijale i prodaju svoj proizvod, lokalna samouprava uvaži i putem ovog konkursa i omogući im da dobiju sredstva za nabavku mašine, ili za nabavku repro materijala.

– Na ovom konkursu sedam pojedinaca koji su konkurisali dobili su sredstva, ujedno smo podstakli i druge da izvrše sertifikaciju za stare zanate i ovo je prilika da upoznamo javnost sa njihovim proizvodima, koji u najvećem delu  imaju motive našeg grada, ali imamo na primer i  priliku da vidimo pojedinca koji pravi kostime za latino ples i jedini je u Srbiji – rekao je Santovac i pozivao i ostale da konkurišu naredne godine kada će zasigurno biti raspisan drugi konkurs.

Podsetio je da je za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata odobreno od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om, dok su za nabavku repromaterijala odobrena sredstva u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.

Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je krajem oktobra Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u 2023. godini i tada je naveo da je reč o prvom takvom konkursu.

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px