Uručeni ugovori korisnicama bespovratnih sredstva za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

Zrenjanin - Ekonomsko osnaživanje žena

Podeli vest:

Gradonačelnik Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore preduzetnicama koje su ostvarile pravo na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji Grada Zrenjanina, za šta je iz budžeta izdvojeno 5 miliona dinara.

Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina  kao prioritet ima podršku ženskom preduzetništvu i daje značajan podsticaj razvoju društvene svesti i stvara potrebne uslove da se poslovni ambijent promeni i da se u delovanju privrednih društava i preduzetnika u većoj meri nađu žene kao osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.

Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje preduzetništva među ženama, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod žena. Krajnji cilj Programa je povećanje svesti o važnosti ženskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge žena preduzetnica na tržištu rada kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda.

Gradonačelnik Salapura je kazao da se programi podrške omladinskom i ženskom preduzetništvu realizuju od 2021. godine i da je do sada u te programe uloženo 30 miliona dinara.

– Konkretno, za žensko preduzetništvo Grad je izdvojio blizu 20 miliona i ukupan obuhvat od 2021. godine zaključno sa današnjim danom je 20 miliona i 130 korisnika, odnosno korisnica ovog programa. Pokazalo se kao odlična ideja, kao dobro interesovanje i zahvaljujem se svima koji su konkurisali na ove projekte, zahvaljujem se Komisiji, Uniji poslodavaca, Privrednoj komori Srednjobanatskog upravnog okruga i Opštem udruženju preduzetnika koji su dali doprinos da krenemo sa realizacijom ovakvog programa i što možemo da podržimo naše preduzetnice koje svojom energijom, naporima i trudom menjaju sebe i nas i doprinose da se razvija žensko preduzetništvo u našem gradu – rekao je on.

Inače, ugovore korisnicama uručivao je i direktor Privredne komore SBO Predrag Stankov koji je korisnicama ponudio podršku ukoliko im ubuduće zatreba tokom razvijanja njihovih poslova.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je ukupna 58 prijava, a podržano je 36 preduzetnica. I ovde su prednost u odlučivanju imale žene sa sela (ukupno 2 – Melenci, Farkaždin).

Što se tiče delatnosti, najviše usluga odnose se na frizerski i kozmetički saloni, usluge veb dizajna, arhitektonske usluge, dok su ostale specifične delatnosti: proizvodnja odeće, proizvodnja ambalaže od kartona.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px