Šetnjom glavnom gradskom ulicom, juče je u Zrenjaninu obeležen Svetski dan autizma

Zrenjanin – Svetski dan autizma

U organizaciji Osnovne i srednje škole 9. maj, a uz podršku kompanije Gomex, u ponedeljak, 3. aprila je obeležen Svetski dan autizma.

Šetnjom glavnom gradskom ulicom i Trgom slobode učenici Osnovne i srednje škole „9 maj“ su podržali osobe sa autizmom. Deca pomenute škole, njihovi prijatelji iz još nekoliko osnovnih i srednjih škola u Zrenjaninu, kao i svi koji su želeli da se pridruže, uz poseban plavi detalj na garderobi (kao znak podrške deci sa autizmom), prisustvovali su ovoj manifestaciji i puštanju plavih balona. 

Plava – boja prijateljstva sa osobama sa autizmom, ujedno predstavlja njihove nedodirljive svetove u kojima kriju svoja osećanja i radosti.

Autizam predstavlja jedan veoma složen poremećaj, koji se najčešće javlja u prve tri godine života. Iako su naučnici pokušali da utvrde tačan uzrok, nisu uspeli u tome, ali veruju da uzrok nije samo jedan, već da je to skup raznih faktora koji deluju na mozak i njegovo funkcionisanje. Ovaj poremećaj se manifestuje kroz nemogućnost komunikacije i interakcije sa okolinom, neka ograničena, ustaljena i ponavljajuća ponašanja deteta. 

Kako bi se skrenula pažnja javnosti, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. april proglasila Svetskim danom autizma, koji se redovno obeležava od 2007. godine i od tada je učinjeno mnogo kako bi osobe sa autizmom mogle da imaju što lakši i bolji život.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022