U zrenjaninskim školama i vrtićima prigodnim programima obeležen Sveti Sava

Zrenjanin – Sveti Sava

Podelite vest

Povodom obeležavanja školske slave – Svetog Save, danas je u gotovo svim školama i vrtićima na području Grada Zrenjanina organizovan prigodan program i osveštavan slavski kolač.

Škole su tim povodom posetili i predstavnici lokalne samouprave, a u nekim od njih gradski čelnici su imali i čast da budu kumovi slave.

Tom prilikom kum slave, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, predao je kumstvo gradonačelniku Simi Salapuri, a slavski kolač u ovoj školi rezao je sveštenik Veselin Vlaški.

sveti sava 2023 9 maj 005

Učenici i nastavnici škole pripremili su kao i svake godine prigodan program.

Gradonačelnik je rekao da ovakvi događaji pokazuju da kult Svetog Save i Svetosavlja neće i ne smeju biti zaboravljeni.

– Danas slavimo Svetog Savu, prvog srpskog episkopa i prosvetitelja, utemeljivača srpske države i njegov put, put Svetosavlja kojim je krenuo pre više od osam vekova. Moramo to negovati i moramo našim generacijama prenositi duh Svetosavlja, a to znači rad, trud, odgovornost, poštenje , odricanje i zalaganje. Kada je u pitanju zalaganje lokalne samouprave, onda je to stvaranje boljih uslova za naše građane, a ovde, kada smo u školi „9. maj“ za bolje uslove i kvalitetniji rad u toj ustanovi – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Naveo je i da je počastvovan što je preuzeo kumstvo u ovoj godini kada se očekuje nastavak radova na novom objektu te škole. 
– Ulazimo u završnu fazu i verujem da ćemo sledeće godine imati jedan dobar objekat koji će poslužiti za unapređenje vaspitno – obrazovnog rada u ovoj školi.
– Sredstva su obezbeđena od strane Vlade AP Vojvodine i verujem da će koristiti svim ovim đacima, ali i nastavnom osoblju koje ovde vredno radi – ukazao je on.

Tekst: Ljiljana Stupar/ izvor i opširnije na zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022