U toku si prijave za “Dečiju pijacu” u sklopu festivala “Uskršnje jaje”, a evo i kako da se prijavite!

Zrenjanin – „Dečija pijaca“

Sekcija za žensko preduzetništvo, pri Uniji poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, i ove godine organizuje Dečiju pijacu u sklopu festivala “Uskršnje jaje”. 

Festival se održava u subotu, 15. aprila na Trgu slobode, dok će tezge za Dečiju pijacu biti postavljene u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, nedaleko od zgrade Renesansa. Uskršnja dečija pijaca trajaće od 11 do 13 časova.

“Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je Dečija pijaca postala zapažena manifestacija kod sugrađana svih generacija, a jedna od omiljenih mališanima predškolskog i školskog uzrasta. I ovoga puta, kupce očekuje veliki broj dečijih rukotvorina, kao i očuvana garderoba, knjige i udžbenici za svačiji džep” – poručuju organizatorke.

dsc 0329

Kao i svakog prethodnog puta, prijave su obavezne i omogućene putem Google forme

Garantujemo lepo druženje

“Kao organizatorke, posebno smo ponosne što Dečija pijaca ruši stereotipe o tome da deca ne umeju da se zabavljaju i druže bez korišćenja tehnologije. Uistinu, nove generacije se brže zasite aktivnostima koje se ponavljaju, ali još uvek ništa ne može da zameni aktivnu igru i živu komunikaciju” –  navode iz Sekcije za žensko preduzetništvo.

dsc 0308

Dečija pijaca predstavlja jedinstvenu manifestaciju, jer se kroz druženje promoviše rad.

“Primarni cilj Dečije pijace jeste da deca, kroz igru, stiču radne navike i razvijaju veštine koje će im biti od značaja u daljem životu. Tu ne mislimo samo na komunikacione sposobnosti i tehničke veštine, već i na razvoj kreativnosti i razumevanje radnih procesa.

Dečija pijaca prilika je da mališani osmisle svoje proizvode, naprave ih, predstave kupcima i uspešno prodaju” – ističu iz organizacije.

Humanitarni karakter manifestacije

Kao i svaki put do sada, Dečija pijaca koja će se održati 15. aprila biće humanitarnog karaktera. Na ime “zakupa tezge”, svi prodavci doniraće po jedan svoj proizvod za zajedničku tezgu.

„Zanimljiv momenat u celoj priči je da su učesnici Dečije pijace, prilikom registracije na samom događaju, u obavezi da doniraju jedan proizvod za zajedničku tezgu. Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe. Simbolika zajedničke tezge je da ljudi koji ulaze u svet preduzetništva moraju da izvrše registraciju firme, da plate poreze i takse. Poruka je, da bi dobio nešto, odnosno da bi zaradio, moraš i da se odrekneš nekih stvari“, objašnjavaju organizatorke.

Unija poslodavaca Zrenjanina i Sekcija za žensko preduzetništvo pozivaju sve sugrađane da posete Dečiju pijacu i doprinesu njenom daljem razvoju, kao i da obiđu šarene tezge naših mališana.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px