Prvi Zrenjaninski maraton - prodaja pretrčanih kilometara za pomoć deci oboleloj od raka

ZRENJANINSKI MARATON

Zrenjaninski maraton, u organizaciji Maraton Tima, biće održan u nedelju, 30. maja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj bašti.

Generalni direktor Zrenjaninskog Maratona Vladimir Stanar rekao je da se u našem gradu prvi put održava maraton na 42 kilometara, što je značajno za Zrenjanin je će doći na mapu gradova koji imaju svoje trke na 42 kilometara.
Kako je rekao, početak trke na 42 kilometara je u devet časova, a zajedno sa maratoncima startovaće i osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, zatim u 11 sati je start svih ostalih trka iz programa Zrenjaninskom maratona. 
Najviše učesnika je u Trci zadovoljstva na 7 kilometara, planirani su i Polumaraton 21,1 kilometar, Štafetna trka 3×7 kilometara i Trka sa osmehom za najmlađe.

najava maraton zrenjanin 001
Zrenjaninski maraton
najava maraton zrenjanin 003
Zrenjaninski maraton

– Ono što je važno jeste da smo, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, uspeli da stazu prilagodimo svim učesnicima. Takođe, prodajom pretrčanih kilometara uspeli smo da sakupimo 176.000 dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tako da će svaki trkač trčati trke iz programa maratona sa dodatnim razlogom, a to je da olakšamo već tešku situaciju deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima. NURDOR nam je na tome zahvalan i vrlo je dobar odaziv trkača, a mnogo njih se odazvao na Trku zadovoljstva kako bi dali svoj udeo u tome – rekao je Stanar. 

najava maraton zrenjanin 004
Zrenjaninski maraton
najava maraton zrenjanin 012
Zrenjaninski maraton

Do sada se prijavilo 850 takmičara, verifikovano je 450 učesnika, a očekuje se da na stazi u nedelju bude oko 900 takmičara.

Staza Zrenjaninskog maratona: Start je na Trgu Slobode ispred zgrade Skupštine Grada. Zatim ulicom Kralja Aleksandra, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog Fronta, Subotićeva, Kej 2. Oktobra, Gundulićeva, Stevice Jovanovića, Đorđa Stratimirovića. Jovana Popovića, Narodne Omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Jug Bogdana, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, Zmaj Jovina, Narodne Omladine, Subotićeva i Trg Slobode, na kome se nalazi cilj.
Trka na 7km se trči jedan krug, polumaraton 3 kruga i maraton 6 krugova.

tekst: zrenjanin.rs

mapa maratona a4 trasa
Trasa Zrenjaninskog maratona

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *