U okviru manifestacije „Muzeji za 10“ sinoć je u Narodnom muzeju održan koncert za flautu i gitaru

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

U utorak, 17. maja 2022. godine, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 19h održan je koncert na kojem su nastupile Vesna Mitar, flauta, i Amalia Miler, gitara.

Koncert je deo programa u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ a ulaz je bio besplatan.

Program:
David Wolfson – Intrados
Lowell Liebermann – Sonata Op.25
Leo Brouwer – La Mitologia de las aguas
Dušan Bogdanović – Prelude and Runaway Fugue

muzej flauta gitara 004
Vesna Mitar, flauta i Amalia Miler, gitara.
muzej flauta gitara 001
Vesna Mitar, flauta

VESNA MITAR je završila osnovne i master studije flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a specijalizovala je izvođenje savremene muzike na Akademiji za muziku i ples u Jerusalimu. Značajan doprinos za njen umetnički izraz i put imali Renata Penezić, Norbert Girlinger, Katrin Zenz, Valentina Nenaševa i Dragan Prole.

Svoje interesovanje za savremenu muziku ispoljava od ranih studentskih dana kroz saradnju sa domaćim i stranim kompozitorima, a potom nastavlja kroz naučno-istraživačke studije na katedri za teoriju umetnosti i medija na interdisciplinarnim studijama Univerzitete umetnosti u Beogradu.

AMALIA MILER je jedan od najmlađih srpskih koncertnih izvođača. Njen debitni koncert u Beogradu je opisan kao „osvežavajući“ događaj na umetničkoj sceni. Već na samom početku svoje karijere iza sebe ima značajan broj solističkih koncerata širom Srbije i van.

Pored klasičnih solističkih koncerata Amalia učestvuje u raznim umetničkim projektima. Za svoj umetnički doprinos u realizaciji humanitarnog projekta „Klasika u poseti“, 2018. godine je dobila priznanje od umetničkog drušva „Klassikum“. Kao član udruženja „Nove zvezde klasične muzike“ nastupala je u projektu „Koncerti 1na1“.

muzej flauta gitara 002
Amalia Miler, gitara

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Зрењанин град актуелности“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022