U okviru manifestacije „Muzeji za 10“ sinoć je u Narodnom muzeju održan koncert za flautu i gitaru

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

U utorak, 17. maja 2022. godine, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 19h održan je koncert na kojem su nastupile Vesna Mitar, flauta, i Amalia Miler, gitara.

Koncert je deo programa u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ a ulaz je bio besplatan.

Program:
David Wolfson – Intrados
Lowell Liebermann – Sonata Op.25
Leo Brouwer – La Mitologia de las aguas
Dušan Bogdanović – Prelude and Runaway Fugue

muzej flauta gitara 004
Vesna Mitar, flauta i Amalia Miler, gitara.
muzej flauta gitara 001
Vesna Mitar, flauta

VESNA MITAR je završila osnovne i master studije flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a specijalizovala je izvođenje savremene muzike na Akademiji za muziku i ples u Jerusalimu. Značajan doprinos za njen umetnički izraz i put imali Renata Penezić, Norbert Girlinger, Katrin Zenz, Valentina Nenaševa i Dragan Prole.

Svoje interesovanje za savremenu muziku ispoljava od ranih studentskih dana kroz saradnju sa domaćim i stranim kompozitorima, a potom nastavlja kroz naučno-istraživačke studije na katedri za teoriju umetnosti i medija na interdisciplinarnim studijama Univerzitete umetnosti u Beogradu.

AMALIA MILER je jedan od najmlađih srpskih koncertnih izvođača. Njen debitni koncert u Beogradu je opisan kao „osvežavajući“ događaj na umetničkoj sceni. Već na samom početku svoje karijere iza sebe ima značajan broj solističkih koncerata širom Srbije i van.

Pored klasičnih solističkih koncerata Amalia učestvuje u raznim umetničkim projektima. Za svoj umetnički doprinos u realizaciji humanitarnog projekta „Klasika u poseti“, 2018. godine je dobila priznanje od umetničkog drušva „Klassikum“. Kao član udruženja „Nove zvezde klasične muzike“ nastupala je u projektu „Koncerti 1na1“.

muzej flauta gitara 002
Amalia Miler, gitara

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Зрењанин град актуелности“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px