U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba povodom „Dana arhitekture“

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

Otvaranjem Grupne izložbe članova Društva arhitekata Zrenjanin sinoć su  u Kulturnom centru počeli „Dani arhitekture“. Do petka se organizuje niz programa posvećenih arhitekturi koja u skladu sa ljudskim potrebama osmišljava životni prostor kako pojedinca tako i cele zajednice.

Neposredno pre otvaranja, Sandra Banjanin, urednik programa vizuelne umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina je za portal volimzrenjanin.com rekla:

„Ovo je šesta godina kako Kulturni centar sarađuje sa Društvom arhitekata Zrenjanina. U toku tih šest godina sa njima zajedno organizovali smo niz različitih izložbi, to se radi takođe i sa Beogradskom nedeljom arhitekture, koji su u međuvremenu postali naši dragi prijatelji i saradnici. Ove godine imamo priliku da vidimo jednu kamernu izložbu, da je tako nazovem, zrenjaninskih arhitekata odnosno njihovih radova s obzirom na to da njome nisu obuhvaćeni radovi svih zrenjaninskih arhitekata.

arhitekte zrenjanin kulturni centar 001
Sandra Banjanin

Mogu slobodno da je nazovem nekim malim prikazom rada i predstavljanje neke zrenjaninske scene arhitektonske. Nadam se da će se saradnja sa Društvom arhitekata Zrenjanina nastaviti i sa projektima i da ćemo na taj način podstaći i druge činioce u našem gradu da dođu u Kulturni centar, gde će dobiti našu podršku bilo kroz realizaciju, kroz tehničku podršku ili deljenje iskustava ili će se na takav način rađati ovakve ili slične izložbe.“

arhitekte zrenjanin kulturni centar 012
Milica Kovač

Ispred Društva arhitekata Zrenjanina podpredsednica Milica Kovač, je rekla:

„Ova nedelja je svetska nedelja arhitekture i mi smo se u skladu sa tim odlučili da organizujemo ovu izložbu. Večeras je otvaranje izložbe, ovo je izložba zrenjaninskih arhitekata objekata koji su izvedeni u Zrenjaninu i objekata koji su izvedeni na raznim drugim lokacijama a od strane zrenjaninskih arhitekata.

Sutra će biti organizovana tribina o stanovanju, koje je tema i ove izložbe, u stvari uopšte ovih dana oko arhitekture je tema stanovanje,  u skladu sa beogradskom Internacionalnom nedeljom arhitekture.

Na toj tribini će se govoriti o problemima koji se sada javljaju u stanogradnji, problemima koji se javljaju prilikom kupovine stana.

Zrenjanin ima jako lepu arhitekturu i još uvek ima taj neki stari urbanizam i nije uništen kao neki delovi Novog Sada i Beograda i žalosno je što se dozvoljava da se te stvari dešavaju, a imamo dobre primere u neposrednoj okolini ali mi opet idem istim putem i tako da mi želimo na to da utičemo da se neki kvaliteti zrenjaninskog stanovanja očuvaju a da se grad ipak razvija.“

Program „Dana arhitekture“ održava se u Kulturnom centru Zrenjanina do petka, 𝟳. oktobra.

Utorak – 𝟰. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟮. / 𝟭𝟵 časova je tribina “Stan i stanovanje“, u velikom salonu Kulturnog centra, Moderatori: Stevan Šušak, dipl.inž.arh. i Milica Kovač, dipl.inž.arh.
Sreda – 𝟱. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟮. / 𝟭𝟵 časova, Autorsko vođenje kroz grupnu izložbu članova Društva arhitekata Zrenjanina, u velikom salonu Kulturnog centra
Četvrtak – 𝟲. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟮. / 𝟭𝟵 časova, Predavanje “Zemljana arhitektura“, u velikom salonu Kulturnog centra, Predavač: Dragana Kojičić, dipl.inž.arh.
Petak – 𝟳. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟮. / 𝟭𝟳 časova, – Šetnja “Secesija Velikog Bečkereka/Petrovgrada /Zrenjanina“ Moderator: Bojan Kojičić, dipl.istorič.umet.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px