Danas i sutra u Kulturnom centru Zrenjanina održavaju se dve književne večeri!

Zrenjanin – Književne večeri

Podelite vest

Promocija romana Dejana Pavlice „Kada je najslađe idi kući“ održaće se u četvrtak, 19. maja  a u petak, 20. maja promocija knjige „Kamen koji peva“ Mile Stašević. Obe promocije se održavaju u Maloj sali Kulturnog centra sa zakazanim početkom u 19 časova.

U četvrtak, 19. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održana promocija knjige – romana  Dejana Pavlice „Kada je najslađe idi kući“.

O romanu:

„Roman – hronika ‘Kada je najslađe idi kući’ je redni prikaz događaja iz poslednje decenije života Dejana Pavlice. Radnja počinje u rok klubu u Čikagu, nastavlja se u Njujorku, zatim u norveškom selu, do konačnog povratka u Srbiju. Događaji i likovi su opisani detaljno koliko i osećanja i razmišljanja koja su nastala…“. Svaka tema je dotaknuta kroz autorova  lična iskustva i osećanja.

O autoru:

Dejan Pavlica je diplomirao hemiju u Teksasu i u svom dosadašnjem radnom veku je bio industrijski hemičar, profesor hemije i fizike u srednjoj školi, trgovac u hemijskoj industriji, i seljak – stočar sa par stotina ovaca i krava. Danas živi i piše u Beogradu.

Promocija knjige „Kamen koji peva“ Mile Stašević biće održana u petak, 20. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U pratećem promotivnom programu učestvovaće:

Recitatorska grupa: “ Lirski kristali“ iz zrenjaninskog  Doma učenika, među kojima su učenice koje su se plasirale u toj oblasti do Republičkog nivoa, izvorna grupa: “ Vukovi biseri“ iz škole “ Vuk Karadžić“, ovogodišnje dobitnice diplome „Laureat“  iz Rusije, za negovanje tradicionalnih vrednosti, Izvorna grupa: “ Zavičajni snovi“ i nekoliko pesničkih nada iz našeg grada.

Nedeljko Popara, književnik iz Beograda  i Specijalni gost večeri doktor Darko Stanković- pesnik i psihijatar koji u to vreme dolazi iz Australije.

Program promovisanja autorkine  četrnaeste knjige “ Kamen koji peva“ počinje u 19 časova.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022