U Farkaždinu se obnavljaju Dom kulture i crkva, selo ima i uspešno kulturno-umetničko društvo i hroničara

Farkaždin - poseta gradonačelnika

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Marinelom Mendreom, pokrajinskim poslanikom Rajkom Kapelanom, načelnicom Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelenom Travar Miljević i rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća, posetio je danas Farkaždin, u okviru trećeg ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon razgovora s rukovodstvom sela, posetio je Dom kulture, gde su u toku radovi na obnovi objekta, hram rođenja Presvete Bogorodice, koji se takođe obnavlja, a boravak u Farkaždinu završio je uz razgovor sa Zlatomirom Bokincem, hroničarem sela i autorom nekoliko knjiga zavičajne tematike.

Između dve posete ovom selu, evidentno je da su učinjeni pomaci u realizaciji nekih projekata koji su prethodno označeni kao prioritetni. Pre svega, u toku su radovi na obnovi Doma kulture, koji su završeni u prvoj fazi – uređenjem većeg dela enterijera.

Komentarišući tu investiciju, gradonačelnik je rekao da će u nju biti uloženo skoro 12 miliona dinara.

“Posetili smo objekat, lepo obnovljen, koji će imati punu svrhu jer će ga najviše koristiti najmlađi, članovi kulturno-umetničkog društva “Banatski biseri”, kojih nije malo i koji za jul mesec pripremaju svoj godišnji koncert. Verujem da ćemo do tada završiti sve radove i da će ovo biti objekat na ponos svih meštana”, istakao je.

Gradonačelnik je, prilikom posete hramu rođenja Presvete Bogorodice u centru sela, zdanju od velikog značaja, podignutom 1850. godine, rekao da se obnavlja kupola na tornju crkve, i da je to omogućeno zahvaljujući sredstvima Grada Zrenjanina. 

Bilo je reči i o gasifikaciji sela, nakon informacije koju je saopštio gradonačelnik, da je ishodovana upotrebna dozvola za gasnu mrežu, na koju se dugo čekalo.

“Predstoje neke dodatne radnje koje moramo da preduzmemo sa JP “Srbijagas”, a naša želja je da do jeseni omogućimo građanima i javnim objektima u ovoj mesnoj zajednici napajanje ovim energentom, pre svega školi, koja se trenutno greje na ugalj. Razgovarali smo i o opremanju javnih površina mobilijarom, što ćemo takođe realizovati vrlo brzo, kao i o rekonstrukciji i sanaciji glavne ulice u selu, o čemu ćemo nešto detaljnije znati kada sagledamo predmere i predračune potrebnih radova”, naveo je gradonačelnik Salapura.   

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px