Turistička organizacija Žitište: Od aprila 2023. godine startuje Žitištanski vašar!

Žitište – Žitištanski vašar

Podelite vest

Višegodišnja ideja da se u opštini Žitište obnovi održavanje vašara sprovešće se u delo na proleće sledeće godine.

Predstavnici turističke organizacije opštine Žitište u ovoj godini posetili su nekoliko većih vašara u okruženju i u razgovoru sa prodavcima i organizatorima dobili su potvrdu da je jedno ovakvo okupljanje potrebno opštini Žitište, kako zbog prodavaca sa teritorije naše opštine, tako i zbog dobrog položaja naselja Žitište.

Iz razgovora sa prodavcima došlo se do zaključka da je najbolji datum za održavanje Žitištanskog vašara poslednja nedelja u mesecu, prvi Žitištanski vašar će se održati u nedelju 30. aprila 2023. godine. Sa ovim datumom žitištanski vašar neće se poklapati sa vašarima koji se održavaju u krugu od 100 kilometara.

Pored izbora datuma, organizatori su trebali da odaberu i adekvatan prostor za održavanje vašara. Usled velikog interesovanja izlagača bilo je jasno da će Žitište morati da obezbedi lokaciju od više hektara sa odgovarajućim izlagačkim prostorom, parkingom za automobile, dobrim pristupom za pešake, ali i prostorom za stočni vašar, izložbeni prostor za nove i polovne radne mašine.

Jedno od najboljih rešenja pokazala se parcela uz obilaznicu oko naselja Žitište prema Torku, površine od oko 15 hektara, a deo te parcele bi se iskoristio za vašar i parking. Drveće koje je posađeno pre više od 20 godina poslužiće kao odlična hladovina tokom letnjeg perioda održavanja vašara, a prostor od 7 i više metara između drvoreda obezbediće nesmetanu cirkulaciju posetilaca vašara.

Organizatori najavljuju da nijedno drvo neće biti uklonjeno već će na mestima na kojima su se nekada nalazila stabla biti posađena nova. Organizator će za sve učesnike vašara obezbediti dovoljno izlagačkog prostora, a svi učesnici će imati besplatan obrok. Sva mesta za prodaju na prvom vašaru će biti besplatna, sem prostora na kojima će se prodavati piće i hrana. Sredstva dobijena od organizacije prvog vašara će biti usmerena za najmlađe u vrtićima na teritoriji opštine Žitište.

Više informacija o Žitištanskom vašaru možete dobiti na broj telefona Turističke organizacije opštine Žitište: 023/38-22-250 svakog radnog dana od 8 do 14 časova kao i na fejsbuk stranici – Žitištanski Vašar

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px