Na tribini „Razgovor sa umetnikom“ Branko Đukić najavio velike planove za naredni Stripolis

Zrenjanin - Gradska bašta

U okviru tribinskog programa, na početku leta, Kulturni centar Zrenjanina nastavlja ciklus razgovora sa umetnicima i tema koje se tiču gradske i regionalne  kulturne scene.

Gost tribine koja se održala sinoć u Gradskoj bašti bio je Branko Đukić, akademski slikar i urednik časopisa internacionalnog i autorskog stripa „Stripolis“ koji objavljuje Kulturni centar u jednom delu sopstvene izdavačke produkciji.

Razgovor sa Brankom Đukićem zrenjaninskim akademskim slikarom, strip crtačem, urednikom časopisa i profesorom u Školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu vodio je Đorđo Prstojević urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

“Meni je izuzetno drago da me je Kulturni centar, sa kojim sam saradnik već toliko godina, pozvao da večeras budem gost na ovoj tribini, i to će mi biti prilika da ispričam ceo istorijat, kada sam došao u tadašnji Dom omladine, pa sve do danas. Pored toga što ću imati priliku da ispričam o svom nekom umetničkom životu, ispričaćemo nešto o toj saradnji i kako je nastao festival i časopis “Stripolis”, koji predstavlja neki vrh saradnje između Kulturnog centra i mene.“

„Drago mi je da će doći moji prijatelji i ljudi koje zanima tematika slikarstvo, kao i klinci iz škole u kojoj predajem, i to su tri stvari koje pokušavam da spojim.

Što se tiče Stripolisa, budući da će Zrenjanin biti prestonica kulture 2025. Godine, već sada planiramo da taj Stripolis za tu godinu napravimo da bude mnogo specifičniji i mnogo obimniji nego ovi do sad. Plan je ako se to ostvari, da dovedemo neke umetnike koji su vrlo poznati u celom svetu, i da prikažemo njihove originalne radove. ”, rekao je Branko Đukić.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px