U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 25. maja tribina o horskom pevanju i predstava „Bedemi ćirilice“

Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina

U susret 10. Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ koji će se održati u Zrenjaninu od 2. do 4. juna, u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 25. maja u 19 časova u Maloj sali biće održana tribina „Tradicija horskog pevanja u gradu i problemi opstanka horova“.

Istog dana, na velikoj sceni Kulturnog centra u 19 časova povodom Dana slovenske pismenosti biće izvedena predstava „Bedemi ćirilice“.

Više o događajima, pogledajte u nastavku.

Tribina o horskom pevanju

U susret  10. Horskom festivalu “Slobodan Bursać” u četvrtak, 25. maja biće održana tribina pod nazivom “Tradicija horskog pevanja u gradu  i problemi opstanka horova”.

Na tribini govore Vladimir Stojković, direktor festivala i dirigentkinje Senka Milisavljević, Zorica Kozlovački, Andrea Poša, Daniela Avram i Sanja Popović.

Moderatorka tribine  je Ankica Dostanić.

Tribina počinje u 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Dan slovenske pismenosti

Povodom Dana slovenske pismenosti u četvrtak, 25. maja na Velikoj sceni Kulturnog centra  biće izvedena predstava „Bedemi  ćirilice“. Predstava je urađena po tekstu Vladimira Đorđevića a u režiji Milića Jovanovića. U predstavi igraju Predrag Jovanović iz Paraćina i Aleksandar Jelenić iz Topole koji su ujedno i idejni tvorci ovog projekta. „Bedemi ćirilice“ govore o životu i radu Svete braće Ćirila i Metodija, o njihovoj borbi i ljudskoj drami na putu ka pismenosti, prosvećenosti, oduhovljenosti,  jeziku i pismu.

Predstava počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan.

O predstavi se navodi sledeće:

„Bedemi ćirilice“ su istorijska i duhovna priča stavljena u okvire nadasve neobičnog čitanja i tumačenja pozorišne umetnosti. Raznolikost dramskog izraza i režijska inovativnost publiku vodi u neispričane borbe u dušama svete braće. Sve to obojili su tonovi  frule virtuoza Milinka Ivanovića Crnog a zanimljiv sloj boja ovoj priči dali su kostimi i scenografija umetnice Ane Kolbjanove…

Predstava je, do sada, zabeležila uspešne nastupe u Srbiji i Crnoj Gori.

Program se organizuje u saradnji Kulturnog centra Zrenjanina  sa udruženjima „Svetosavlje“, „Hilandar“, Društvom članova i prijatelja Matice srpske Zrenjanin, udruženjem „Petrovgrad“ i SNP „Svetozar Miletić“.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022