NAJAVA: Tribina list Bečkerek – trideset godina kasnije (1991-2021)

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina Utorak, 30. novembar

Tribina „List Bečkerek – trideset godina kasnije“ biće održana u utorak, 30. novembra. U okviru programa u 18 časova u Malom salonu Kulturnog centra otvara se izložba naslovnih strana ovog  nedeljnika, program će obuhvatiti i dva tribinska panela. U prvom panelu će govoriti nekadašnji saradnici lista i novinari koji su „insajderski“ upućeni u zrenjaninsko novinarstvo poslednjih nekoliko decenija – Biljana Mandić, Branislav Kostić, Zoran Dedić i Slobodan Pašić a moderator panela je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra. Drugi panel donosi kulturnoistorijski i sociološki pregled na list „Bečkerek“ sa distance od trideset godina a učesnici ovog panela koji će voditi Goran Lazičić biće Stanislava Barać i Konstantin Grosu.

Prvi panel počinje u 18.30 a drugi u 19.30 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

O listu „Bečkerek“

Priča o novinama Bečkerek povezuje i ukršta medijske,ekonomske i društvene tokove prelomnog vremena u novijoj istoriji Srbije. Izložba i tribina posvećene tom listu tri decenije nakon njegovog izlaženja prilika su ne samo da se javnost podseti na tu stranicu istorije zrenjaninskog novinarstva, već i da se progovori o društvenom kontekstu u kojem je list izlazio i o tome šta su novinarstvo i javna reč predstavljali tada,a kakva je situacija danas. List Bečkerek izlazio je kao privatni nedeljnik u Zrenjaninu od aprila do decembra 1991. godine. Ukupno je objavljeno 36 brojeva a glavni i odgovorni urednik bio je Petar Lazičić.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022