Održana tribina i otvorena izložba „Srbi Livanjskog polja – tragovi kroz vekove“ sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

„Srbi Livanjskog polja – tragovi kroz vekove“ naziv je programa u okviru kojeg je sinoć održana tribina i predstavljena izložba fotografija u Kulturnom centru Zrenjanina posvećena livanjskim Srbima sa ciljem negovanja sećanja na poreklo, istoriju, kulturu i život Srba u Livanjskom polju.

Na tribini je predstavljena knjiga publiciste Buda Simonovića „Ognjena Marija Livanjska“ koja govori o ustaškim zločinima tokom Drugog svetskog rata, a o njoj je pored autora govorila i Gordana Dostanić, predsednica udruženja Ognjena Marija Livanjska. Nakon održane tribine i razgovora o knjizi predstavila se izložba fotografija i arhivskih članaka opisujući viševekovni život Srba na Livanjskom polju pod smenom političkih i istorijskih okolnosti, koji su u skladu sa sredinom definisali svoje običaje, nošnju, muziku, gradili verske, kulturne i obrazovne institucije, istrajavajući u očuvanju svog nacionalnog i verskog identiteta.

Organizatori ove izložbe su udruženje Ognjena Marija Livanjska i zrenjaninski Kulturni centar. Moderator programa bio je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px