Hitan apel CRVENOG KRSTA – zalihe krvi na minimumu – Nulta krvna grupa najpotrebnija!

Zrenjanin – 3 akcije davanja krvi

Podelite vest

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine do kraja marta organizovaće tri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi u sledećim terminima:

četvrtak, 10. mart 2022. godine (prostorije mesnih zajednica na Bagljašu)
sreda, 16. mart 2022. godine (prostorije mesnih zajednica na Bagljašu)
četvrtak, 24. mart 2022. godine (Mesna zajednica ,,Sava Kovačević“)

Sve akcije će biti održane u terminu od 8.00 do 12.00 časova.

I pored stalnih apela, broj dobrovoljnih davalaca krvi drastično je smanjen zbog epidemije koronavirusa. Brojni pacijenti zbog toga čekaju na zakazane operacije. Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

Apelujemo na naše sugrađane da nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem će biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv.

Zalihe O krvne grupe su izuzetno niske već duže vreme, zbog čeka posebno pozivamo davaoce ove krvne grupe da se odazovu akcijama prikupljanja krvi. Svi koji su zdravi, a mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način da to odlažu zbog situacije sa korona virusom!

hitno o

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine. Vakcina protiv kovida nije kontraindikacija za davanje krvi, tako da davaoci mogu biti i vakcinisani građani.

„Nakon Fajzera, Moderne i Sinofarma može odmah da se da krv, bez odlaganja, a nakon Astra-Zeneke i ‘Sputnjika’ potrebno je da prođe 14 dana od momenta vakcinacije.

Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022