Skupština grada Zrenjanina donela odluku o trajnom zatvaranju gradske deponije!

Zrenjanin – zatvaranje deponije

Podelite vest

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina zasedali su danas 20. put u aktuelnom sazivu.

Kao najznačajniju tačku prvog dela sednice, kojom je predsedavao Čedomir Janjić, Skupština je potvrdila Predlog Odluke o usvajanju Projekta javno-privatnog partnerstva finansiranja i izvođenja radova na potpunoj sanaciji-remedijaciji i zatvaranju postojeće gradske deponije-smetlišta na teritoriji grada Zrenjanina i izgradnji sanitarne kasete, sa javnim plaćanjem. Radi se o projektu koji bi trebalo trajno da reši problem aktuelne deponije, budući da ona zagađuje podzemne i površinske vode, okolno poljoprivredno zemljište, emituje neprijatne mirise, usled neadekvatnog odlaganja otpada dolazi do raznošenja lako letećih materija, kao i da postoji mogućnost od pojave požara, što sve generalno ugrožava stanovništvo.

skupstina 15 06 2022 024

Sprovođenju postupka javno – privatnog partnersta pristupilo se iz potrebe izvršenja celovite ekološke sanacije postojećeg smetlišta, kako bi se eliminisao nepovoljan uticaj na životnu sredinu, kao i radi smanjenja troškova javnog partnera i podeli rizika i odgovornosti za vreme trajanja javno-privatnog partnerstva.

skupstina 15 06 2022 021

Prema izvršenim analizama sadržine potencijalnog budućeg partnerstva, predlagač se opredelio za javno-privatno partnerstvo bez elemenata koncesije, uz plaćanje naknade za izvršene radove i pružene usluge, odnosno dostupnost nove sanitarne kasete i opreme za tretman novog otpada, i to u godišnjim anuitetima tokom trajanja Ugovora o JPP.

Izvor: Grad Zrenjanin, foto: Marijan Mahalup. Opširnije na sajtu grada

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px