„Toplana“ teško oštetila vodovodnu mrežu u Pere Dobrinovića, okolina BEZ VODE !

Zrenjanin - Saopštenje JKP "Vodovod i kanalizacija"

Tokom izvođenja sopstvenih radova JKP „Gradska toplana“ teško je oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i ulice u njenoj neposrednoj okolini bez vode.

hvaraija vodovod zrenjanin

U toku su pripremne radnje za izgradnju privremene vodovodne mreže kako bi se obezbedila voda za pomenuti rejon, a potom će se, zbog težine oštećenja, izvršiti i zamena 250 metara vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića.

Tokom izvođenja sopstvenih radova JKP „Gradska toplana“ je danas u prepodnevnim časovima teško oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u rejonu ulica Pere Dobrinovića – Lidl – Uroša Predića – deo Laze Kostića.

Odmah po izlasku na teren ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su utvrdile da zbog stepena oštećenja vodovodnu mrežu nije moguće sanirati, i da je neophodna zamena cevi vodovodne mreže u dužini od 250 metara.

Da bi se obezbedilo vodosnabdevanje do momenta nabavka materijala za potrebnu zamenu cevi, odlučeno je da se oštećeni deo mreže premosti izgradnjom privremene mreže na površini zemlje. U toku je priprema za otpočinjanje navedenih radova, koja obuhvata uklanjanje uličnog mobilijara i instalacija drugih preduzeća koje se nalaze na mestu izvođenja radova, a koja su se u najkraćem roku odazvala pozivu i izašla na teren.

Trenutne procene su da će se raščišćavanje terena završiti do 18 časova, nakon čega će uslediti radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ na izgradnji privremene vodovodne mreže. Za izvođenje tih radova potrebno je, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, oko 5 časova.

Nakon završetka svih pomenutih radova biće uspostavljeno uredno vodosnabdevanje u pomenutom rejonu. O radovima na zameni 250 metara teško oštećene vodovodne mreže, i potrebnom vremenu za njihovo izvođenje, javnost će blagovremeno biti obaveštena.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ulaže maksimalne napore da otkloni posledice havarije izazvane ne svojom krivicom, i da u što kraćem vremenskom periodu obezbedi sve uslove za uredno vodosnabdevanje građana koji žive u pomenutom rejonu.

Stoji u saopštenju koje nam je poslala Služba informisanja i poslovnih komunikacija, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022