Tina Nikolovski i Vesna Vučurević otvorile koncertnu sezonu Udruženja umetnika „Nova Barselona“

Zrenjanin - Udruženje umetnika "Nova Barselona"

Prolećna serija koncerata Udruženja umetnika „Nova Barselona“ počela je sinoć koncertom „O operi“, koji su izvele flautistkinja Vesna Vučurević i pijanistkinja Tina Nikolovski u svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“.

Na programu su se našli instrumentalni odlomci iz poznatih opera kao i fantazije na teme iz „Čarobne frule“, „Travijate“, „Karmen“ koje su poznati flautisti komponovali za flautu uz pratnju klavira. Kroz priču o operi, publiku je vodila violinistkinja Mina Mladenović.

“Nas dve otvaramo ovu sezonu koncerata za odrasle, kojih će biti ukupno četiri. Biće koncert “O operi”, “O Mocartu” i “O proleću”. Svi koncerti će se održavati u Savremenoj galeriji, a ovo je prvi koncert koji je organizovan u saradnji sa muzičkom školom “Josif Marinković”, i veoma nam je drago zbog toga.

Tina i ja sviramo zajedno već 20 godina. Naša saradnja je počela kroz srednju školu, i od tada smo svirale mnogo koncerata i projekata zajedno. Duže vreme nismo svirale solističke koncerte, i upravo zato mi je posebno zadovoljstvo da sviram sa Tinom koja je izvrstan korepetitor i pijanista.

Danas ćemo izvesti odlomke iz najpoznatijih opera, koje su svetski flautisti pisali za flautu, u vidu transkripcija i fantazija. Čućemo i neke od najlepših melodija iz opera, a ja ću pokušati flautom da dočaram glasove soprana i tenora.

Aktivan sam član Zrenjaninske filharmonije i svaki koncert sviram sa njima, a učestvovaću i na njihovom ovogodišnjem nastupu na Danima piva. ”, rekla je Vesna Vučurević, magistar umetnosti.

Udruženje umetnika „Nova Barselona“ osnovala je 2022. godine grupa profesionalnih muzičkih izvođača i pedagoga iz Zrenjanina sa željom da svoju ljubav prema muzici, svoju posvećenost i entuzijazam podele sa što većim brojem ljudi. Kroz edukativne koncerte kamerne muzike i interaktivne koncerte za decu, „Koncertiće“, članovi „Nove Barselone“ pozivaju publiku svih uzrasta na živ i otvoren odnos prema muzici koji podrazumeva shvatanje muzike kao životvornog elementa sveta u kome živimo, sveta koji se neprestano menja. Udruženje od osnivanja sarađuje sa Savremenom galerijom Umetničke kolonije Ečka, u čijem Salonu održava svoje koncerte. Koncert „O operi“ je prvi koncert organizovan u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković“.

Tina Nikolovski – Diplomirala je na odseku za klavir u klasi prof. Deane Pataković Fasnaht i prof. Nataše Mitrović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je završila i specijalističke studije za kamernu muziku u klasi prof. Ljudmile Gros Popović  u čijoj klasi nastavlja doktorske umetničke studije kamerne muzike.

Vesna Vučurević rođena je u Zrenjaninu. Završila je postdiplomske studije za flautu na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića sa najvišim ocenama i stekla akademski naziv magistar umetnosti. Dobitnik je nagrade  FMU iz fonda Bruno Brun za najboljeg studenta postdiplomskih studija. Imala je solo resitale i zapažene nastupe na skoro svim značajnijim festivalima i koncertnim salama u zemlji i regionu (Kolarac, Galerija Progres, Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti, Barski Ljetopis, Budva ,,Grad teatar“, KotorArt…).

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px