Posle tri godine Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ dobio važne akreditacije! Čestitamo!

Zrenjanin - Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin"

Master profesori informatike i tehnike na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

Nakon postupka dugog skoro tri godine, dobijena je akreditacija master studijskog programa dvopredmetnih studija Informatika, tehnika i tehnologija u obrazovanju. Akreditaciju ovog smera zdušno su podržale kolege iz struke i strukovna udruženja. Zapravo, program ili smer kako se popularno kaže, duge je tradicije i proistekao je iz obrazovnih profila na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Fakultet je osnovan davne  1974. godine pod nazivom Pedagoško-tehnički fakultet kao visokoobrazovna naučna organizacija za školovanje nastavnika osnovnih i srednjih škola za politehničko obrazovanje i vaspitanje. Obrazovni profili su modifikovani i adaptirani u skladu sa tehničko tehnološkim razvojem, izmenama zakonskih odrednica, potrebama tržišta rada i promenama obrazovnog sistema.

„Cilj  studijskog programa je obrazovanje nastavnika sa  kompetencijama za dva nastavna predmeta „Informatika i računarstvo“ i „Tehnika i tehnologija“ u osnovnoj školi, ali i „Računarstvo i informatika“ u gimnaziji i srednjoj stručnoj školi. Studijski program prvi put je akreditovan 2010. godine. Zahtevi akreditacije su ozbiljni i kompleksni, ali smo uspeli sve da ih ispunimo. Nakon godinu dana pauze i dobijanja dozvole biće raspisan i konkurs za upis na ovaj studijski program po kome je naš  fakultet tradicionalno prepoznatljiv “ – kažu nam sa ove insitucije.

U toku je akreditacija novog studijskog programa doktorskih studija Informacione tehnologije. Na ovom Fakultetu realizuju se osnovne, master i doktorske akademske studije, a sve informacije o studijskim programima i drugom upisnom roku mogu se pronaći na sajtu Fakulteta http://tfzr.rs/upis

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022