Posle tri godine Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ dobio važne akreditacije! Čestitamo!

Zrenjanin - Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin"

Master profesori informatike i tehnike na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

Nakon postupka dugog skoro tri godine, dobijena je akreditacija master studijskog programa dvopredmetnih studija Informatika, tehnika i tehnologija u obrazovanju. Akreditaciju ovog smera zdušno su podržale kolege iz struke i strukovna udruženja. Zapravo, program ili smer kako se popularno kaže, duge je tradicije i proistekao je iz obrazovnih profila na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Fakultet je osnovan davne  1974. godine pod nazivom Pedagoško-tehnički fakultet kao visokoobrazovna naučna organizacija za školovanje nastavnika osnovnih i srednjih škola za politehničko obrazovanje i vaspitanje. Obrazovni profili su modifikovani i adaptirani u skladu sa tehničko tehnološkim razvojem, izmenama zakonskih odrednica, potrebama tržišta rada i promenama obrazovnog sistema.

„Cilj  studijskog programa je obrazovanje nastavnika sa  kompetencijama za dva nastavna predmeta „Informatika i računarstvo“ i „Tehnika i tehnologija“ u osnovnoj školi, ali i „Računarstvo i informatika“ u gimnaziji i srednjoj stručnoj školi. Studijski program prvi put je akreditovan 2010. godine. Zahtevi akreditacije su ozbiljni i kompleksni, ali smo uspeli sve da ih ispunimo. Nakon godinu dana pauze i dobijanja dozvole biće raspisan i konkurs za upis na ovaj studijski program po kome je naš  fakultet tradicionalno prepoznatljiv “ – kažu nam sa ove insitucije.

U toku je akreditacija novog studijskog programa doktorskih studija Informacione tehnologije. Na ovom Fakultetu realizuju se osnovne, master i doktorske akademske studije, a sve informacije o studijskim programima i drugom upisnom roku mogu se pronaći na sajtu Fakulteta http://tfzr.rs/upis

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px