Gradonačelnik otvorio 37. Republičko takmičenje učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture

Zrenjanin – Republičko takmičenje učenika

Gradonačelnik Simo Salapura otvorio je danas, u Hotelu „Vojvodina“ Republičko takmičenje učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture.

Takmičenje se održava danas i sutra u  Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu, uz učešće čak 26 škola, a organizatori takmičenja su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženje škola za područje rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i Srednja poljoprivredna škola, Zrenjanin.

Gradonačelnik je ukazao da je biti danas među mladim ljudima, učenicima poljoprivrednih škola iz cele Srbije koji borave u našem gradu velika privilegija.

– Verujem da će naša Poljoprivreda škola pokazati da je dobar organizator, a da će naši gosti imati i poneti lepe utiske iz našeg grada , ono što je bitno je da Zrenjanin jeste obrazovni centar u ovom delu Vojvodine, u ovom delu Srbije i da se na ovakav način profilišemo i pokušavamo da ovakvim manifestacijama unapredimo znanje i usavršavanje ovih mladih ljudi – kazao je gradonačelnik. 
Istakao je i da je srednji Banat izrazito poljoprivredna regija, kao i da agrar ima dugu tradiciju i velike kapacitete.

– Dakle, od njive do trpeze, to je put sa kojim treba da izađemo na tržište, ali i putem ovakvih takmičenja, putem obrazovnih centara, kao i podrške Ministarstva i lokalnih samouprava, da probamo taj put da olakšamo, i našim poljoprivrednim školama, ali i poljoprivrednim proizvođačima – rekao je gradonačelnik zahvalivši  svima koji su danas ovde.

Posebno je zahvalio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije jer će se u našem gradu ove godine održati tri republička školska takmičenja. To će, naveo je, doprineti i razvoju grada sa turističkog aspekta.

Upitan da kaže šta će Grad Zrenjanin u narednom periodu konkretno učiniti za Poljoprivrednu školu, gradonačelnik je kazao da ta ustanova veoma dobro funkcioniše zahvaljujući njihovoj zadruzi. 

– Mi smo već imali inicijativu od strane srednjih i osnovnih škola za jačanje školskog zadrugarstva, tu prevashodno hoćemo da kao jedinica lokalne samouprave pomognemo i već imamo određene dogovore sa direktorom, ali ne otkrivamo detalje dok ne budemo napravili finalizaciju samog dogovora. Ono što je takođe bitno jeste da podržavamo Poljoprivrednu školu i kada su u pitanju konkursi ka pokrajinskim sekretarijatima – rekao je još gradonačelnik Salapura.

Tkest i opširnije: Ljiljana Stupar/zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022