U Zrenjaninu obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, naši vatrogasci za primer svima!

Zrenjanin – Svetski dan DDK

Podelite vest

Pod sloganom „Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života“ obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Pod sloganom „Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života“, danas se obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Tradicionalno, povodom ovog datuma, organizacija Crvenog krsta u Zrenjaninu organizovala je u Gradskoj kući prijem i svečano uručenje priznanja za višestruke dobrovoljne davaoce.

Santovac je uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi koji su do sada krv dali 75 i 50 puta. Sedamdeset i pet puta krv su dali Najdan Stamenković i Jovan Sremac. Po 50 puta krv su dali Nedeljko Stanaćev, Dragan Garai, Siniša Nikolić, Slobodan Stefanov, Zoltan Molnar i Duško Marjanski. Priznanja su dobili i davaoci koji su krv dali 35 puta.

Ovako je bilo u Gradskoj kući

Nagrađeni su i najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, koji su učestvovali na likovno-literarnom konkursu “Krv život znači”, a dodeljeno je i priznanje “Široko srce”, za doprinos u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi – Vatrogasnom – spasilačkom bataljonu, Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, Medicinskoj školi Zrenjanin i naseljenom mestu Perlez.

Upravo su se pripadnici Vatrogasno – spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu jutros u velikom broju odazvali pozivu i dali krv. Obeležavajući današnji datum, u prostorijama Crvenog krsta pridružio im se i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

U prostorijama Crvenog krsta u Zrenjaninu

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević istakla je značaj podrške grada Zrenjanina, koji prepoznaje vrednost dobrovoljnog davalaštva krvi.

 – Ovo je prilika, osim čestitki koje upućujemo, da se i zahvalimo za sve rezultate koje smo zajedno postigli. Kada je u pitanju 2021. godina, kroz 48 akcija dobrovoljnih davanja krvi, ukupno je prikupljeno 1963 jedinice krvi, a od početka ove godine kroz održanih 26 akcija, prikupljeno je do sada preko 1000 jedinica dragocene tečnosti.

Sekretarka Crvenog krsta se posebno zahvalila i gradonačelniku Zrenjanina, koji još od studentskih dana podržava i učestvuje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, pa se tako i danas odazvao pozivu i dao krv 44. put.

Fotografije: Marijan Mahalup

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

One comment

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. čestitke svim davaocima krvi to je humana akcija i njoj se treba mnogo više ljudi da se pridruži jer svakom od nas krv može da zatreba a onda su oni tu hvala im

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022