Crveni krst Zrenjanin juče obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Zrenjanin – Crveni krst

Podelite vest

U skladu sa svojom misijom i mandatom, Crveni krst Zrenjanin je aktivno uključen u napore da se spreči trgovina ljudima, umanje posledice po žrtve i smanji njihov broj.

Cilj aktivnosti Crvenog krsta je širenje svesti  i znanja o opasnosti od trgovine ljudima i merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama. Metodom vršnjačke edukacije, volonteri Crvenog krsta kontinuirano sprovode aktivnosti programa i prenose preventivne poruke, nastojeći da one stignu do najosetljivijih kategorija i osoba pod rizikom.

Kroz realizaciju Programa borbe protiv Trgovine ljudima Crveni krst Zrenjanin pokušava da lokaloj zajednici približi ovaj problem i ukaže da je trgovina ljudima oblik modernog ropstva i predstavlja zloupotrebu ljudskih bića i povredu njihovih osnovnih ljudskih prava radi sticanja materijalne koristi kao i da se svrstava među tri najprofitabilnije kriminalne delatnosti.

Povodom obeležavanja 30. jula - Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Zrenjanin je organizovao tribinu.

Pred punom Velikom salom, tribinu je realizovala Jelena Domjeskov, trener Crvenog krsta Srbije u programu borbe protiv trgovine ljudima. Predavanje je bilo prilagođeno slušaocima, korisnicima programa „Narodna kuhinja“, kojima je kao posebno osetljivoj grupi skrenuta pažnja na rizične oblike ponašanja koji mogu dovesti do trgovine ljudima. Predočene su i mere opreza koje mogu sprečiti ulazak u lanac trgovine ljudima.

Takođe, članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su oformili informativni punkt u centru grada. Mladi, edukovani volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su sugrađanima podelili promotivni materijal i kroz razgovor ukazali na potencijalne opasnosti.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px