Svetski dan bez duvanskog dima – Duvan: Pretnja našoj životnoj sredini

Zrenjanin - Svetski dan bez duvanskog dima

Svetski dan bez duvanskog dima održava se svake godine 31. maja. Pokrenula ga je Svetska zdravstvena organizacija, 1987. godine. Godišnje obeležavanje obaveštava javnost o opasnostima upotrebe duvana, poslovnim praksama duvanskih kompanija, šta Svetska zdravstvena organizacija (SZO) radi u borbi protiv upotrebe duvana i šta ljudi širom sveta mogu da urade da traže svoja prava, na zdravlje i zdrav život i na zaštitu budućih generacija.

Svetski dan bez duvanskog dima je povod za aktivnosti i saopštenja zdravstvenih organizacija i inicijativa. Osim zahteva za pravnu zaštitu pušača na dnevnom je redu i učestvovanje pojedinaca i institucija u akcijama za zaštitu nepušača: lepe se plakate na razne javne objekte, ustanove ili u prostorije i organizuju se rasprave. Akcenat je stavljen na motivisanje aktivnih pušača da prestanu pušiti.

dan bez duvanskog dima 1
Pušenje ubija!

Kampanja poziva vlade i kreatore politike da pojačaju zakonodavstvo, uključujući implementaciju i jačanje postojećih šema kako bi proizvođači postali odgovorni za ekološke i ekonomske troškove otpada od duvanskih proizvoda.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px