NAJAVA: Dodela nagrada povodom Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa i otvaranje izložbe

Zrenjanin – „Sveti Sava slogu slavi”

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 22. februara 2023. godine, sa početkom u 18 časova biće održana svečanost povodom dodele nagrada Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa pod nazivom „Sveti Sava slogu slavi” koje organizuje „Svetosavlje“ iz Zrenjanina.

Na ovogodišnjem literarnom konkursu sa temom “Sveti Sava slogu slavi” učestvovali su učenici VII i VIII razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište. Od pristiglih 36 radova, u najuži izbor ušlo je 8, a dobitnici nagrada biće proglašeni na samoj svečanosti.

Kao i prethodne godine „Svetosavlje“ će dodeliti 15.000 dinara za I nagradu, 10.000 dinara za II i 5.000 dinara za III nagradu.

Na likovni konkurs sa temom “Sveti Sava slogu slavi” pristiglo je oko 1.000 dečjih radova, uzrasta od I do VI razreda, iz osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište.

U uži izbor ušlo je 60 radova, a dobitnici nagrada će kao i kod literarnog konkursa biti proglašeni na samoj svečanosti. Nagrade su takođe 15.000 dinara za I mesto, 10.000 dinara za II mesto i 5.000 dinara za III mesto.

Na svečanosti povodom dodele nagrada obratiće se direktor Narodnog muzeja Zrenjanin Siniša Onjin, predsednik „Svetosavlja“ Dragan Vidaković, a besedu će govoriti sveštenik Dejan Bojanić. U programu će učestvovati i Vaskrsija Kovačević, učenica Srednje muzičke škole “Josif Marinković” u klasi profesorke Ane Aleksić Šajrer i dečiji hor “Rafailo banatski”.

Moderator događaja je Vladislava Ignjatov, viši kustos-istoričar Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ovom prilikom biće otvorena i izložba dečjih radova nastalih povom Svetosavskog likovnog konkursa „Sveti Sava slogu slavi” u Malom salonu i Holu Narodnog muzeja Zrenjanin. Izložbu će prirediti mr Milan Grahovac, Vladislava Ignjatov, viši kustos-istoričar i Aleksanra Kurjak, muzejski edukator, a ista će trajati do 8. marta 2023. godine.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px