Svetosavlje Zrenjanin organizovalo predavanje prof. Nenada Gugla na temu „Čovekovo kretanje napred i naviše“

Zrenjanin - Svetosavlje Zrenjanin

U prepunoj Baroknoj Sali skupštine grada Zrenjanina sinoć je u organizaciji Svetosavlja Zrenjanin – Petrovgrad, održano predavanje profesora književnosti Nenada Gugla na temu „Čovekovo kretanje napred i naviše“, gde se pričalo o problemima savremenog čoveka u pogledu snalaženja u prostoru i ovom vremenu i pronalaženju smisla u životu.

„Na poziv Svetosavlja opet sam u Zrenjaninu što je meni drago, i u ovom gradu se sve više osećam kao u svom gradu, pre svega zbog ljudi i prijatelja koje tu imam.

Večeras ćemo imati predavanje na temu „Čovekovo kretanje napred i naviše“. Postoje u životu prividna kretanja i prava kretanja.

Nekad mi mislimo da se krećemo a zapravo smo kao mali hrčak u točku koji se okreće ali nigde ne ide. Duh savremenog sveta može da nam da takvu iluziju, da nam pruži jednu prevaru, u kojoj mi zaista imamo utisak da postoji dinamika, kretanje i napredak, ali suštinski ako imamo dobru referentnu tačku u odnosu na koju gledamo koliko smo napredovali, shvatimo da nismo napredovali. Zato je dobro imati kretanje koje je usmereno baš kako treba, napred i naviše. Ovo kretanje o kome ćemo večeras govoriti nije samo spoljašnje kretanje napred i naviše, već je jedno unutrašnje kretanje. “, rekao je prof Nenad Gugl.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px